HomeSmartphonesMeta komt met nieuwe AI-functies voor WhatsApp en Instagram

Meta komt met nieuwe AI-functies voor WhatsApp en Instagram

Mark Zuckerberg heeft woensdagavond tijdens het Meta Connect-event onthuld dat gebruikers van WhatsApp, Facebook en Instagram binnenkort kunnen praten met chatbot Meta AI. Deze virtuele assistent zal helpen bij het beantwoorden van verschillende vragen. Daarnaast heeft Zuckerberg afbeeldingengenerator Emu geïntroduceerd. Dit is uiteraard breaking news, dus waren we er als de kippen bij om deze ontwikkelingen aan een scherpe blik te onderwerpen.

Meta komt met antwoord op ChatGPT

Het was niet de vraag of, maar wanneer Meta zou komen met functies waarbij kunstmatige intelligentie centraal staat. Meta, het moederbedrijf van Facebook heeft de afgelopen tijd in het diepste geheim gewerkt aan het antwoord op ChatGPT. De virtuele assistent Meta AI moet de grote concurrent van de bekende chatbot worden. De chatbot van Meta is in samenwerking met Microsofts chatbot Bing gemaakt, waardoor het programma ook live kan zoeken op internet voor accurate informatie.

Meta AI zal worden geïntegreerd in alle diensten van het bedrijf, dat zijn Facebook, Instagram en WhatsApp. Het gebruik van de chatbot is simpel: als je @Meta AI typt dan kun je direct chatten met de virtuele assistent, die binnen enkele seconden antwoord geeft op elke vraag die wordt gesteld. De assistent zal ook beschikbaar worden voor de aangekondigde Quest 3-VR-Headset en de nieuwe Ray-Ban-bril die in samenwerking met het moederbedrijf van facebook is ontwikkeld.

Beeldengenerator Emu

In het verlengde van chatbot Meta AI heeft het bedrijf ook een functie geïntroduceerd die binnen enkele seconden een afbeelding kan genereren. Beeldengenerator Emu zal volgens Zuckerberg in staat zijn om op basis van een ingevoerde tekst binnen vijf seconden een gewenste afbeelding te creëren. Emu zal hiermee gaan concurreren met diensten zoals Dall-E. De dienst zal ook in staat zijn om bestaande foto’s te bewerken.

Voor Instagram zullen de handige functies ‘restyle’ en ‘backdrop’ worden gerealiseerd. Met restyle kunnen bestaande afbeeldingen worden aangepast naar een andere stijl, uiteraard met gebruik van een AI-filter. In het geval van Backdrop is het mogelijk om de achtergrond naar keuze in te vullen door middel van een ingevoerde prompt. Het zal ook mogelijk worden om binnen seconden persoonlijke stickers te genereren op basis van een ingevoerde opdracht.

Beroemde persoonlijkheden voor AI-interactie

Het moederbedrijf van Facebook gaat ook een groot aantal wereldberoemde persoonlijkheden in de nieuwe dienst integreren. Gebruikers van Meta AI kunnen dan interactie hebben met deze beroemdheden. Het zijn er naar verluidt 28, waar rapper Snoop Dogg, Tom Brady, Kendall Jenner en YouTuber Mr Beast toebehoren. Deze celebrities hebben allemaal een specifieke identiteit gekregen waarmee de gebruiker interactie kan hebben.

In het geval van Mr Beast is dat bijvoorbeeld personage Zach, die een identiteit heeft die vooral bestaat uit het maken van grapjes. Rapper Snoop Dogg is voor de gelegenheid omgetoverd tot Dungeon Master uit de populaire game Dungeons & Dragons. Deze identiteit kan gebruikt worden voor het spelen van RPG’s. De bekende gezichten spelen vertegenwoordigen dus een personage, niet zichzelf. Het is echter nog niet bekend wanneer deze AI-functies naar Nederland komen, dus we moeten er nog even op wachten. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Meer van dit