HomeSmartphonesVanaf vandaag beschikbaar: WhatsApp lanceert nieuwe handige functie

Vanaf vandaag beschikbaar: WhatsApp lanceert nieuwe handige functie

WhatsApp kijkt goed naar de concurrentie als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe functies. De berichtendienst heeft al een aantal voorbeelden van Telegram gekopieerd, zoals de audio chat-functie. Het bedrijf is de laatste tijd bezig om tal van nieuwe functies uit te rollen. In dit geval is dat de functie ‘kanalen’ dat per direct beschikbaar is. Hiermee kun je lid worden van een kanaal dat over een bepaald onderwerp gaat. We hebben de informatie opgezocht.

Nieuwe functies op WhatsApp

WhatsApp blijft uitbreiden als het gaat om het beschikbaar stellen van nieuwe functies die het gebruiksgemak van de berichtendienst moeten verhogen. Dit is echter niet de enige reden van alle doorvoeringen: de concurrentie van berichtendienst Telegram is moordend voor WhatsApp. In navolging van Telegram heeft nu ook WhatsApp een ‘kanalen’ functie uitgerold. Deze functie heeft Telegram al lange tijd beschikbaar.

WhatsApp speelt met deze functie ook in op de vraag van gebruikers die betrekking hebben op groepschats. De berichtendienst heeft al eerder een poll-functie voor chatgroepen getest, maar ze gooien het nu dus duidelijk over een andere boeg. De recente doorvoering van ‘kanalen’ hoort bij drastische veranderingen die WhatsApp enigszins noodgedwongen moet maken. Zo werd eerder bekend dat de chatdienst een compleet nieuwe look met extra functies zal krijgen.

whatsapp-functie-kanalen

De functie ‘kanalen’ voor bepaalde onderwerpen

De nieuwe functie heet kanalen (of channels als je smartphone in het Engels is ingesteld). Deze functie maakt het mogelijk voor bedrijven en/of particulieren om een kanaal te starten waarin een bepaald onderwerp centraal staat. Gebruikers kunnen een kanaal aanmaken en vervolgens zelf bepalen wie er wel of niet toegang tot krijgt. Let op: het kanaal is niet versleuteld omdat het de bedoeling is dat een groot publiek de informatie te lezen krijgt.

De profielfoto en het telefoonnummer van de beheerder is echter niet zichtbaar, evenals het telefoonnummer van de volgers. De beheerders van het kanaal kunnen berichten plaatsen, maar volgers kunnen daarop vooralsnog alleen reageren met een emoji. Of dit in de toekomst nog gaat veranderen is onbekend. De geplaatste berichten blijven maximaal 30 dagen op het kanaal staan. De nieuwe functie van WhatsApp zal vandaag worden uitgerold en wereldwijd beschikbaar zijn.

whatsapp-functie-kanalen

Meer van dit