HomeEntertainmentDit zijn de 10 best bekeken Netflix films!

Dit zijn de 10 best bekeken Netflix films!

Eerder beloofde Netflix al dat ze veel transparanter zouden worden. Mede door deze belofte worden er steeds meer kijkcijfers gedeeld door de populaire streamingsdienst. Hoewel ze nog steeds beperkte informatie geven, wordt het wel steeds duidelijker welke films het goed doen op het platform. Reden voor Bloomberg om nu de best bekeken Netflix films te delen.

De top 10 lijsten binnen de Netflix omgeving verraden al wat populair is. Abonnees kunnen hier direct zien wat andere Nederlanders het meest aan het streamen zijn. Deze cijfers gaan echter over een specifiek moment (bijvoorbeeld die dag) en geven niet echt weer wat nu écht goed bekeken wordt. Tot nu dus!

Chris Hemsworth extractie

Films en seriesBij Bloomberg is er namelijk een lijst opgedoken met de aller best bekeken Netflix film, ooit. Het gaat hier voor de duidelijkheid wel om de Netflix Originals die dus door Netflix zelf zijn geproduceerd of overgekocht. Een view telt pas op het moment dat een film minimaal twee minuten bekeken wordt.

De lijst van best bekeken Netflix films is als volgt:
  1. Extraction (2020) – 99 miljoen views
  2. Bird Box (2018) – 89 miljoen views
  3. Spenser Confidential (2020) – 85 miljoen views
  4. 6 Underground (2019) – 83 miljoen views
  5. Murder Mystery (2019) – 73 miljoen views
  6. The Irishman (2019) – 64 miljoen views
  7. Triple Frontier (2019) – 63 miljoen views
  8. The Wrong Missy (2020) – 59 miljoen views
  9. The Platform (2019) – 56 miljoen views
  10. The Perfect Date (2019) – 48 miljoen views

Aan de lijst valt op dat de best bekeken films ook de films zijn met de grote namen. Op een platform waar de kijker zelf zijn content uit kan zoeken, zijn het dan dus toch de grote namen die het meeste bekijks trekken. Wel moet gezegd worden dat Netflix er niet vies van is om een flinke smak met centen tegen de marketing van hun originals te gooien. Tot slot valt het nog op dat bijna de hele top 5 bestaat uit actiefilms.. Dus mocht je ooit een succesvolle film willen maken? Regel Jason Statham, The Rock en Vin Diesel en maak een actiefilm, uniek! 😉

Niet zo dol op actie? Check dan eens dit artikel met de 5 engste films op Netflix!

Meer van dit