HomeTechBinnenkort mag iedereen met blote tepels op Instagram en Facebook

Binnenkort mag iedereen met blote tepels op Instagram en Facebook

Al sinds het begin van sociale media is het voor vrouwen niet toegestaan om met hun blote tepels op het platform te verschijnen. Mannen mochten dit wel en omdat er tegenwoordig geen onderscheid meer gemaakt mag worden, lijkt het erop dat META voortaan óók de vrouwentepel gaat toestaan.

Free the nipple

Het feit dat vrouwen niet met hun tepels op sociale media mochten, maakte bepaalde groepen erg boos. Het zou namelijk een verschil in man en vrouw versterken én er waren geen regels voor mensen die zich als andere dingen identificeren. Zo wisten intersekse, non-binaire of transgender personen niet echt waar ze aan toe waren.

Tot voor kort waren het alleen de mannentepels die gezien mochten worden maar wanneer is een mannentepel nou een mannentepel? Om een eind aan deze discussie te maken, beluit het moederbedrijf van Instagram en Facebook nu dat het binnenkort ook voor vrouwen mogelijk moet zijn om hun tepel te laten zien.

Bezwaar

Online is er een hoop bezwaar aan beide kanten. De ene groep roept dat ze het niet eerlijk vinden dat ze hun tepels niet mogen laten zien en de andere groep roept dat ze niet ongevraagd geconfronteerd willen worden met naaktheid.

De kwestie werd voorgelegd bij de raad van toezicht van moederbedrijf META en die concludeerde dat het beleid ouderwets en achterhaald is. Zij raden nu aan om ook de vrouwentepel op de platformen te accepteren. De directie van META heeft nu 60 dagen de tijd om te reageren op deze kwestie en het ziet er naar uit dat ze gewoon mee gaan in wat de raad van toezicht heeft gezegd.

Meer van dit