HomeEntertainmentGamingDe hometrainer koppelen aan GTA V? Het kan!

De hometrainer koppelen aan GTA V? Het kan!

Nu de sportscholen nog dicht zijn, is het zaak om innovatief te zijn omdat je thuis zal moeten sporten. De eerste dagen gingen de halters, elastieken en hometrainers als warme broodjes over de toonbank maar de laatste dagen gaat dat toch een beetje vervelen. Als je nog op zoek bent naar een leuke innovatieve manier om thuis te sporten, dan hebben wij nu de oplossing gevonden! Je kunt namelijk een hometrainer koppelen aan GTA V

Nestor Matas heeft een aanpassing/uitbreiding (ook wel ‘mod’ genoemd) gemaakt aan het populaire spel GTA V. Hierdoor is het mogelijk om jouw eigen hometrainer te koppelen aan GTA V! Doordat je thuis de hometrainer koppelt, is het mogelijk om de hele map door te fietsen. Hierbij is óók opgenomen dat je zwaarder zal moeten gaan trappen op het moment dat je een heuvel in het spel op fietst.

Helaas is het wel zo dat het spel enkel werkt op smart hometrainers zoals die van Tacx, Wahoo, Bkool of Kinetic. Het enige wat je helaas niet kan, is sturen. Het spel kiest zelf de route en die zal je moeten fietsen. Onderaan in het scherm kan je een kilometerteller vinden die alle echte eenheden voor je bijhoudt. Je kunt de echte snelheid, afstand, tijd en kracht meten. Óók is er gedacht aan het toevoegen van tegenwind.

Hoewel de route helemaal vast ligt, is het wel zaak om op te letten waar je rijdt. Vooral op de snelweg heb je zomaar kans om aangereden te worden. Daarnaast heb je zelf ook kans dat je iemand ondersteboven rijdt. De aanpassing heet GT BIKE V. Je kan hem downloaden door HIER te klikken. Nog niet overtuigt? Kijk dan eens naar de onderstaande video om te zien hoe leuk het is.

Te lui om te fietsen? Maar hou je wel van reality gaming? Kijk dan eens naar deze hal vol met Formule 1 Racesimulatoren!

Meer van dit