HomeSmartphonesDe populairste muziekstreamingsdiensten voor Android

De populairste muziekstreamingsdiensten voor Android

Vroeger moesten wij onze muziek nog downloaden en op een MP3-speler zetten. Tegenwoordig gaat dat allemaal een stuk eenvoudiger. Je kan gebruik maken van allerlei populaire muziekstreamingsdiensten, waaronder Spotify, Google Play Music en Apple Music. De grote vraag is natuurlijk, welke streamingsdienst is het beste voor Android-gebruikers?

Spotify

De populairste en bekendste muziekstreamingsdienst is Spotify. De applicatie is uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van de streamingsdienst, het gaat dan om zowel betalende muziekliefhebbers als gratis gebruikers.

spotify

Gratis muziek streamen

Gratis muziek streamen klinkt dan ook als een groot voordeel, maar toch zijn er dan enkele vervelende beperkingen. Je moet namelijk zo af en toe naar een reclame luisteren en dat is niet ideaal. Daarnaast kan je als gratis gebruiker ook alleen luisteren naar albums en afspeellijsten. Het grootste minpunt is dat je niet zelf een nummer kan aanklikken, maar gebruik moet maken van de shuffle-modus

Abonnement

Een abonnement is overigens niet zo duur bij Spotify. Je kan al voor een bedrag van 2,50 euro per maand genieten van de beste muziek en dat zonder de irritante reclames. Let op, het gaat dan wel om een familieaccount en je moet minimaal zes betalende leden hebben. Een regulier Spotify-account kost 9,99 euro per maand en studenten krijgen het abonnement voor de helft van de prijs. Alle functies zijn bij een regulier account beschikbaar, waaronder het opslaan van nummers zodat je ook kan luisteren zonder een internetverbinding.

Voordelen van Spotify

Spotify is marktleider als het gaat om muziek streamen en dat is ook logisch. Je kan een hele nieuwe muziekwereld leren kennen, aangezien Spotify steeds nieuwe aanbevelingen heeft klaarstaan. Je kan ook zelf één of meerdere afspeellijsten maken en bekijken welke muziek er momenteel populair is. Het is ook mogelijk om afspeellijsten te delen met vrienden en of familie. Overigens kan je ook naar podcasts luisteren bij Spotify.

Apple Music

Spotify kent eigenlijk maar één grote concurrent en dat is Apple Music. De streamingsdienst van Apple wist in korte tijd veel gebruikers te werven, waaronder ook veel Android-gebruikers. Het aanbod aan muziek is vrijwel identiek. Gelukkig zijn er wel nog enkele verschillen op te merken. Je kan bijvoorbeeld ook naar videoclips kijken. Daarnaast zijn er ook enkele bekende artiesten die enkel en alleen samenwerken met Apple Music, waardoor je de muziek ook exclusief bij Apple kan streamen.

apple music

Abonnement

Een regulier abonnement bij Apple Music kost eveneens tien euro per maand en ook hier krijgen de studenten een korting van 50%. Je kan goedkoper uit zijn door een familieabonnement af te sluiten, dan betaal je 2,50 euro per maand. De applicatie van Apple Music is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Het is dan ook één van de beste muziekstreamingsdiensten van dit moment.

Google Play Music

Google Play Music is vanzelfsprekend onwijs bekend onder de Android-gebruikers. De streamingsdienst van Google zal constant in de gaten houden waar je bent en de muziek daarop aanpassen. Je kan in de sportschool bijvoorbeeld gemakkelijk opzwepende muziek terugvinden, terwijl je thuis wat rustigere nummers krijgt voorgeschoteld. Daarnaast kan je een radiostation kiezen of nieuwe muziek ontdekken.

google play music

Kleiner muziekaanbod

Het muziekaanbod van Google Play Music is wat beperkter dan dat van Spotify en Apple Music. Dit is geen ramp, want je kan eenvoudig zelf nummers uploaden. Je kan op zoek gaan naar nummers op de applicatie of de website van Google Play Music. De nummers kan je ook offline beluisteren, waardoor je niet altijd een internetverbinding nodig hebt. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld in een vliegtuig zit of op het strand ligt.

Abonnement

Een abonnement kost bij Google Play Music 10 euro per maand. Het is ook mogelijk om een gezinsabonnement af te sluiten en dan betalen vier gebruikers een bedrag van 2,50 euro per maand. Je kan trouwens ook eerst een account aanmaken en een maand lang gratis gebruik maken van de muziekstreamingsdienst. Helaas kan je Google Play Music niet gratis gebruiken. Zodra je een abonnement hebt afgesloten kan je ook kosteloze gebruik maken van de streamingsdienst YouTube Music.

Zoek je nou nog een nieuwe Android telefoon? Check dan deze eens!

Meer van dit