HomeWheelsIs de robotriksja het vervoersmiddel van de toekomst?!

Is de robotriksja het vervoersmiddel van de toekomst?!

Adam Savage, beter bekend als de presentator van het programma MythBusters, heeft een eigen YouTube kanaal genaamd “Adam Savage’s Tested”. Zoals de naam al een beetje verklapt, test hij hier veel verschillende dingen uit. In deze aflevering testte hij de robotriksja “hond” genaamd Spot uit. Hij wilde Spot testen op een manier die voor de robot niet moeilijk zou moeten zijn maar het moest natuurlijk wel hilarische beelden opleveren. Het idee was om zichzelf voort te laten trekken door Spot zodat hij zelf niks meer hoefde te doen.

Tegenwoordig zien we steeds meer elektrische auto’s op de markt komen die eventueel de benzine/diesel motoren gaan vervangen. Vergeet niet dat de auto ooit het paard en wagen heeft vervangen. Wie weet vervangt Spot straks wel de elektrische auto’s!

Adam staat erom bekend dat hij vrijwel alles zelf maakt. In dit geval hoefde hij de robot niet te bouwen aangezien dit het product was dat hij moest gaan testen. Echter moest er wel iets gebouwd worden om zelf in te gaan zitten wat robot Spot vooruit kan trekken. Uiteraard heeft de robot hond een maximumgewicht wat deze naar voren kan trekken. Daarom is gekozen om een éénpersoons riksja te bouwen. Een riksja is een voertuig op twee wielen, dat meestal voortgetrokken wordt door iemand op een fiets. In de robotriksja kan je gaan zitten om jezelf te laten vervoeren. Aan de voorkant is een simpel houten harnas waar vanuit de riksja naar voren wordt getrokken.

Na het bouwen van de riksja is deze aan robot Spot bevestigd. Het volgende onderdeel was het testen zelf. Dit doe je natuurlijk wel in stijl als het aan Adam ligt! Zo heeft hij zich aangekleed in specifieke klederdracht waaronder een hoge hoed. Geloof ons, het resultaat is geniaal! Ben jij benieuwd hoe Spot deze speciale test heeft doorlopen? Check het dan in de video hieronder!

 

Meer van dit