HomeWheelsDe Lamborghini 63 heeft twee V12 Motoren en 4.000PK!

De Lamborghini 63 heeft twee V12 Motoren en 4.000PK!

De meeste mensen denken bij Lamborghini gelijk aan de wereldberoemde supercars. Niet geheel onterecht aangezien ze rete snel en waanzinnig mooi zijn. Of omdat een Roelvinkje er weer eens één kapot rijdt… Maar hoewel de supercars het allergrootste onderdeel van Lamborghini zijn, heeft hun nieuwste product geen 4 wielen! Wij stellen je voor aan de Lamborghini 63

Het gaat om een Lamborghini boot! Eerder zagen we het Aston Martin, Porsche en Lexus al doen en nu is het dus de beurt aan de mannen van Lambo. De mannen werken samen met de Italian Sea Group aan de Lamborghini 63. Het moet een speedboot gaan worden met dezelfde gruwelijke uitstraling als de supercars.

De topsnelheid van dit monster ligt op ongeveer 110 kilometer per uur. Deze snelheid wordt gehaald uit twee V12 motoren die samen 4000 paardjes met zich meenemen. Hoewel er enorm veel vermogen is, zal de snelheid niet puur daaruit komen. Een belangrijk onderdeel van de boot wordt namelijk de body die puur gebouwd is op het halen van hoge snelheden. Ondanks dat de body gemaakt is van het lichte koolstofvezel, zal de boot nog steeds zo’n 24.000 kilo wegen. De motoren alleen al zullen zo’n 2300 kilo wegen.

Ondanks dat er geen vier wielen aanwezig zijn, voelt het toch aan alles als een echte Lambo. Het is overduidelijk dat ze de boot hebben geïnspireerd op de eerste hybride straatauto van het wereldberoemde merk; De Sian FKP 37. Ook binnenin de boot schreeuwt alles Lamborghini. De strakke lijnen en afwerking komen duidelijk van Centro Stile. De stuurinrichting oogt precies als de bestuurdersstoel van een Lamborghini auto.

Nu wil je natuurlijk weten wat dit speeltje moet gaan kosten. Geen idee, hou je van ons te goed! De boot komt namelijk pas vanaf 2021 beschikbaar. Genoeg tijd om nog even door te sparen voordat je deze Lamborghini over het IJsselmeer knalt dus! Wil je niet wachten op deze boot? Neem dan deze!

Meer van dit