HomeWheelsDeze nieuwe Chevrolet Tahoe wil je niet achter je aan!

Deze nieuwe Chevrolet Tahoe wil je niet achter je aan!

De nieuwe Chevrolet Tahoe is nog maar net in de showrooms of de politie gaat er al mee aan de haal. Eind vorig jaar werd de nieuwe Chevrolet Tahoe samen met de nieuwe Suburban gepresenteerd. Dat het een bakbeest zou worden, was op voorhand al duidelijk. Dat de Amerikaanse politie nu over gaat stappen is dan ook geen opmerkelijk besluit.

nieuwe Chevrolet Tahoe

Hoewel de Chevrolet Tahoe de kleinere variant is van de twee, is hij alsnog 5,35 meter lang. Hiermee is de Chevrolet Tahoe alsnog een flinke jongen onder de SUV’s. De SUV wordt al sinds jaar en dag door de Amerikaanse politie gebruikt. De binnenkant van de Tahoe moet er voor de politie zo uit komen te zien:

nieuwe Chevrolet Tahoe

Hoeveel paardjes?

Daarnaast krijgen ze de beschikking over twee varianten van de Tahoe. De ene is ontworpen om hogere snelheden te halen en de ander is ontworpen om de meest natte akkers over te crossen. Deze laatste komt met een standaard uitrusting van 4 wheel drive. Beide auto’s zijn uitgerust met een 5.3-liter V8 motor, die de auto voorziet van maarliefst 330 paardjes. De snellere versie is uitgerust met onderdelen van de Camaro ZL1 LT4-motor en kan hiermee een topsnelheid van 224 km/h bereiken.

nieuwe Chevrolet Tahoe

Dit maakt de nieuwe Chevrolet Tahoe de ultieme wagen voor het politiekorps van Amerika. Ze zijn van top tot teen samengesteld om de beste resultaten te behalen en zelfs de speciale 20-inch wielen zijn zo ontwikkeld dat ze minder slijtagegevoelig zijn. Of we deze auto’s ooit in Nederland gebruikt gaan zien worden, is nog maar de vraag. Hoewel het natuurlijk nooit handig is om te vluchten voor de politie, weet ik niet of je zo blij moet zijn als je deze knoepert in je binnenspiegel ziet komen..

Wat kost zo’n grapje?

Mocht je dit bakbeest nu prive willen rijden, dan kan dat natuurlijk ook! De nieuwprijs van dit ding is om en nabij de €53.000,-. Als je dan toch bezig bent, neem dan ook gelijk deze caravan voor er achter 😉

Meer van dit