HomeEntertainmentDeze stad heeft de eerste Mario Kart baan in Nederland

Deze stad heeft de eerste Mario Kart baan in Nederland

Utrecht is de eerste Nederlandse stad met een echte Mario Kart baan! Het Utrechtse bedrijf The Team Building bouwt op dit moment aan een real-life indoor Mario Kart baan. Dit doen zij aan de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht. Met welke vrienden zou je hier wel naar toe willen?

Sinds vier jaar zorgt dit bedrijf voor de meest bijzondere en unieke groepsactiviteiten en daar komt dus binnenkort real-life Mario Kart bij. Toen het bedrijf een jaar geleden de zogenaamde Crazy Kart uit de Verenigde Staten liet komen, was het hele kantoor gelijk verkocht. Die Mario Kart-baan moest en zou er komen.

Het rijden in de Crazy Kart is vergelijkbaar met het rijden in een echte kart. Het verschil is echter dat deze kart veel kleiner is. Ze zijn namelijk speciaal gebouwd om er mee te kunnen driften, wat een unieke beleving geeft. Het racen in deze karts draait dan ook niet helemaal om de snelste zijn, maar ook om beleving, strategie en behendigheid. Het is eigenlijk letterlijk Mario Kart in levende lijven.

mario kart baan

Momenteel is het Utrechtse bedrijf nog hard aan het werk om de baan op te bouwen. De hal waarin het circuit moet komen, wordt in het thema van een groot pakhuis ingericht. Hierin staan dan allerlei stellingen en containers. De echte Mario Kart beleving zal gerealiseerd worden door het toepassen van de lichten en geluiden die bij de game horen. Daarnaast moeten olievlekken en dergelijke ook een rol gaan spelen in de race.

Het bedrijf hoopt zo snel mogelijk haar deuren te kunnen openen. Zodra de maatregelen van het Corona-virus over zijn, willen ze open gaan. Kan je nou niet zo lang wachten? Koop dan zelf zo’n Crazy Kart bij bol.com en race door de straten alsof je de controller vast hebt! Benieuwd naar hoe dat er uit zou moeten zien? Check dan eens dit filmpje:

Meer van dit