HomeReviewsReview: Dit is de beste manier om F1 2021 te spelen!

Review: Dit is de beste manier om F1 2021 te spelen!

De stijgende populariteit van de Formule 1 is niet alleen te danken aan een zekere Max Verstappen want hoewel we dit jaar eindelijk weer een Formule 1 race op Zandvoort hebben, is er nog een groot punt dat de liefhebber steeds enthousiaster maakt. We hebben het natuurlijk over de F1 racespellen, waarvan we de kans kregen om eens kritisch met F1 2021 aan de gang te gaan.

Is F1 2021 de moeite waard?

Zéker! De game is goed, de game is mooi en ik denk dat er voor de gewone burger zoals wij geen enkele mogelijkheid is om dichter bij de sport te komen. De nieuwe verhaallijn is een flinke aanwinst in de F1 racespellen en leert je al gauw hoe het wereldje in elkaar steekt.

Waar ik me bij het spel van vorig jaar nog wel is aan de AI heb geïrriteerd, merkte ik direct dat daar dit jaar een flinke verbetering aan gedaan is! Verder kan ik er lang of kort over lullen maar ik kan je vertellen dat dit spel oprecht een aanwinst is op de beleving die je bij de Formule 1 hebt. Mocht je nou een review zoeken die wat meer de diepte van het spel in duikt, dan verwijs ik je graag naar onze vrienden bij Techradar.

F1_21_StoreScreen6

De beste race ervaring!

Zelf vind ik het vooral leuk om dom rondjes te racen en niet per se echt de diepte in te gaan. Vorig jaar heb ik dat een tijdje gedaan met een goedkoop racestuurtje maar ik vond het dit keer wel tijd om gewoon even een goede aan te schaffen. Ik moet zeggen… Dat had ik eerder moeten doen!

Nadat ik bij een maatje met zijn setup had gespeeld, was ik overstag en heb ik de Logitech G29 Driving Force racestuur en pedalen gekocht. (Op dit moment krijg je daar trouwens gratis het F1 2021 spel bij!). Dit systeem bezit force feedback wat wil zeggen dat je in realtime via het stuur voelt waar je rijdt. Je vlamt van de curbs af en een je voelt onderstuur beter dan dat Hamilton dat blijkt te voelen.

Logitech G29 Driving Force Racestuur en Pedalen voor PlayStation 5, PlayStation 4 & PC

Een racestoel is wat mij betreft niet per se nodig. Zelf speel ik achter mijn bureau en is mijn bureaustoel voldoende om de volledige game beleving te hebben. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je de game op ‘de grote tv’ speelt, je dan voor een race stoel kiest. Ik denk dat je daarvoor écht niet de duurste hoeft te hebben maar dat het gewoon zaak is dat je er een langere tijd lekker in kunt zitten.

Al met al?

Al met al is F1 2021 écht een top game. Ik vind hem echt wel weer next level in vergelijking met vorig jaar. De beleving die ik bij de game heb is dankzij mijn racestuur wel geweldig. Je hebt echt het gevoel de wagen te besturen dus ik vind een goed racestuur wel een echte aanrader als je optimaal van deze game wilt genieten!

Meer van dit