HomeEntertainmentGamingDit is hoeveel omzet games zoals fifa en fortnite per minuut maken

Dit is hoeveel omzet games zoals fifa en fortnite per minuut maken

Steeds meer mensen spelen videogames en dat zorgt er voor dat er ook steeds meer mensen naar de games kijken. Dit heeft een positief effect op elkaar en de echte professionele spelers kunnen best een leuk zakcentje verdienen aan deze business. Het probleem is alleen dat maar een handje vol mensen het schopt tot professionele gamer. De grote winnaar in dit verhaaltje is de gaming industrie. Omdat het steeds populairder wordt, wordt er ook steeds meer geld aan uit gegeven. In 2019 was de gehele gaming industrie goed voor een omzet van 111 miljard (111.000.000.000) euro. Maar wat verdienen individuele games dan? Wij hebben eens gekeken naar de omzet van bekende spellen als FIFA en Fortnite.

Omzet fifa fortnite

De bovenstaande afbeelding komt van de site musicmagpie. Hierin is een overzicht opgenomen van de best verdienende games in 2019. De site start vanaf het moment dat je er op komt met de omzet per game te tellen. Bovenstaande afbeelding is dan ook na ongeveer 1 minuut gescreenshot. Niet verrassend is dat de game Fortnite bovenaan staat. In het spel kan je iedere dag een ander pakje of dansje kopen en zorgt er voor dat veel mensen getriggered blijven om geld uit te geven. Daarna staan er wat verassingen zoals Anthem en GTA V, die na jaren nog steeds geld binnen harken als gekken. Opvallend is dat met name gratis games het erg goed doen!

FIFA (in dit geval 19) zien we wat lager op de lijst. Al is het wel zo dat de meeste mensen FIFA meteen op release kopen in het voorgaande jaar. FIFA staat bekend om het aansmeren van in-game currency, waar spelers pakketjes voor kunnen openen. Op het moment dat zij een goede speler ‘packen’, kan deze veel meer waard zijn. Mede daarom is er veel over een gok-effect te doen en zijn deze pakketjes in België zelfs al verboden. De omzet van grote games zoals FIFA en Fortnite is dus flink te noemen!

De rekensom

Dit is natuurlijk waar je voor geklikt hebt. Ik zal het voor je uitrekenen. De omzet van Fortnite was in 2019 zo’n €3186 euro per minuut. Dit is omgerekend €191.000 per uur en dus €4.600.000 per dag. Geen vervelende omzet voor een gratis game toch? Voor de omzet van FIFA is de rekensom ook bizar. Met name dit jaar zijn er voor het eerst gigantische hoeveelheden pakketjes uitgebracht die in zogenaamde lightning rounds in beperkte oplage te bemachtigen zijn. Je moet hier echter wel iedere keer opnieuw voor betalen.

Dit jaar heeft FIFA met het team of the year deze lightning rounds gebruikt. Hier werden binnen 5 minuten 120.000 pakketjes van €25,- verkocht. Tijdens deze periode verdiende FIFA dus zo’n €600.000,- per minuut.

 

Meer van dit