HomeGadgetsDit speelgoed van vroeger is nu ontzettend veel geld waard!

Dit speelgoed van vroeger is nu ontzettend veel geld waard!

Vroeger was alles beter, althans… zo gaat het gezegde. Waar de kinderen van nu zich kunnen vermaken met de allerbeste technologie, moesten we het vroeger doen met wat simpeler speelgoed. Maar wist je dat dat speelgoed van vroeger nu ontzettend veel waard kan zijn?!

Stijgende waarde

Hoe het komt dat het speelgoed van vroeger steeds meer in waarde stijgt is eigenlijk maar aan één ding te wijten; Nostalgie. Mensen willen het nostalgische gevoel ervaren en hebben daar serieuze knaken voor over. De waarde stijgt uiteindelijk tot grote hoogte omdat het speelgoed gewoonweg niet meer gemaakt wordt. Welk speelgoed dat dan is? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld.

Belle en het Beest videoband – €4.000,-

Wacht nog even met de vlag uithangen want helaas gaat het wel om een specifieke versie. De waarde is namelijk enkel voor de originele Black Diamond-editie uit 1991. Hoewel je tegenwoordig niet meer zo veel aan een videoband hebt, is het toch een behoorlijke prijs die je ervoor kunt krijgen!

Furby – ~€500,-

Eerlijk is eerlijk, iedereen had ze en ze waren fantastisch! Toch is het zo ver gekomen dat onze kleine vriendjes op zolder en zelfs bij het vuil belandden en dat blijkt nu, vele jaren later, erg zonde! Furby’s zijn namelijk nog steeds erg in trek bij verzamelaars. Zoals met al het speelgoed van vroeger hangt het er natuurlijk wel een beetje vanaf welke versie hebt. Zo gaat een oude versleten Furby maar voor enkele euro’s. Een goed verzorgde voor tientallen euro’s en een sealed of limited editie furby richting de honderden euro’s. Check eens het serienummer van jouw oude Furby op ebay!

Actiefiguren – €300,-

Actiefiguren zijn altijd in trek geweest bij verzamelaars. Een compleet setje G.I. Joe figuren levert je tegenwoordig een kleine 300 euro op maar ook de action man poppen kunnen enorm veel waard zijn.

Pokémon spullen

≥ Pokemon replica doosjes met plastic hoesje — Games | Nintendo Game Boy —  Marktplaats

We schreven al eens een heel stuk over de waarde van Pokémon kaarten maar wist je dat eigenlijk álles van Pokémon tegenwoordig waarde heeft? Zo speelde we vroeger massaal de spelletjes op de Nintendo. Deze spelletjes kunnen nu zo’n €1.000,- per doosje opleveren als je alles compleet hebt. Heb je dat niet? Zelfs de losse cassettes zijn tegenwoordig tientallen euro’s waard. Wil jij jouw Pokémon spullen verkopen? Check dan eens onze vrienden van pokemonunite.nl!

Happy Meal speelgoed

≥ Vind happy meal speeltjes | Zo goed als nieuw in Poppetjes en Figuurtjes  op Marktplaats

Ben jij vroeger fan geweest van de happy meals? Dan was je niet alleen! Nu maar hopen dat je al die tijd de speeltjes goed bewaard hebt want complete sets kunnen je tientallen euro’s opleveren. Je hypotheek zal je er niet mee afbetalen maar er zijn genoeg pilsjes van te drinken!

Meer speelgoed van vroeger dat geld waard is

Eigenlijk is de lijst eindeloos. Vroeger hadden we namelijk ook nog Transformers, Mario, Harry Potter, Yugi Oh, Super Soaker, Power Ranger, Polly Pocket en ga maar zo door. De criteria? Het moet populair én van een merk zijn. Als je dan ook nog limited edities of sealed producten te pakken hebt dan ben je spekkoper! Ik zou zeggen, check de zolder van je ouders, je oma en je buurman want daar kunnen zomaar eens verborgen schatten liggen ;-).

Meer van dit