HomeWheelsDit vrachtwageninterieur kost meer dan een halve ton

Dit vrachtwageninterieur kost meer dan een halve ton

De voorliefde voor vrachtwagens begint vaak jong. Zo jong zelfs dat ze tegenwoordig vrachtwagens voor kinderen maken om het er maar met de paplepel in te kunnen gieten. De liefde voor de vrachtwagen zit hem vaak niet in de trailer, maar in de cabine. Omdat chauffeurs tientallen duizenden kilometers per jaar afleggen, is het toch altijd wel fijn dat er enige vorm van luxe in zo’n cabine zit. Dat moet het Schotse transportbedrijf Malcolm Group ook gedacht hebben toen ze dit vrachtwageninterieur lieten maken.

De cabine is in Nijmegen door vijf bedrijven helemaal gepimpt. Het interieur bezit ongeveer zo’n 20 koeien aan leer en alle knoppen en dergelijke zijn afgewerkt met echt bladgoud. Daarnaast is de gehele cabine volledig met een tablet te besturen. Zo kun je beide stoelen compleet afzonderlijk bedienen, maar ook alle verlichting en het bed.

Waarom je dan zo’n cabine van meer dan €50.000,- nodig hebt? Nou gewoon omdat het kan. Dit vrachtwageninterieur staat bekend als meest luxe uitvoering ter wereld. Rond rijden en wetende dat je de lekkerst zittende chauffeur ter wereld bent, zal het extra tof maken. Een beetje over de top? Bepaal dat zelf maar na het zien van de beelden van Omroep Gelderland.

Meer van dit