HomeEntertainmentDit zijn de aller beste enge films op Netflix!

Dit zijn de aller beste enge films op Netflix!

Het is weer eind oktober en dat kan maar één ding betekenen. Halloween komt er weer aan! Dit feestje wordt met name in Amerika heel enthousiast gevierd maar we merken toch dat deze traditie steeds meer naar Nederland overwaait. Waar we eerder een stuk schreven over de 5 aller engste films, brengen we je nu de 7 beste horrorfilms op Netflix!

Het verschil in engste en beste zit hem ons in het verhaal. Zeker voor mensen die niet perse liefhebber zijn van het horrorgenre, zijn dit dus geweldige films! Om maar direct af te trappen met een film die vooral goed gemaakt wordt door de hoofdrolspeler;

7. World War Z

In deze film zie je Brad Pit in de strijd tegen honderden duizenden killer zombies. De wereld staat op het punt om te vallen en is enkel te redden door een vaccin te vinden. Deze film is geen moment saai en zenuwslopend van begin tot eind!

 

6. Midsommar

Deze film is niet voor mietjes. Het verhaal gaat over een getraumatiseerde dame die samen met haar vriendje naar een zomerfestival in zweden gaat. Eenmaal daar blijken de mensen die daar in het dorp wonen, de grootste griezels.

 

5. The cabin in the woods

Inmiddels een klassieker te noemen. Heb je deze nog niet gezien? Dan móet je hem kijken. Deze heerlijke horrorfilm bevat alle elementen van de klassieke Amerikaanse horrorfilm, en daar speelt de film totaal anders op in!

 

4. The exorcist

We kunnen niet voorstellen dat je hem nog niet gezien hebt. Maar ook als dat dus het geval is, blijft deze film ontzettend goed. In deze horrorklassieker raakt een dertienjarige bezeten door een demon, welke door een pastoor uit het lichaam gedreven moet worden. Wist je dat de exorcist in de kern is gebaseerd op een waargebeurd verhaal? The exorcist behoort tot filmgeschiedenis en iedereen moet hem naar onze mening een keer gezien hebben!

 

3. Hereditary

Deze film is van dezelfde regisseur als van de film op plek 6; Midsommar. Hereditary is echter nóg een stuk beter. De film begint met de dood van oma, waardoor het leven van het gezin van de dochter nooit meer hetzelfde is. Op het moment dat de kleindochter rare fratsen begint uit te halen, is het hek van de dam!

 

2. De Conjuring

Ze staan helaas niet allemaal op Netflix maar het eerste deal in ieder geval wel. Deze horrorfranchise is al sinds de première van het eerste deel, een ontzettend groot begrip in horror land.  In de film maken we kennis met paranormaal onderzoekers, die een situatie aan het onderzoeken zijn. De film zit stampvol met jump scares en enge scènes. Reden genoeg om het eerste deel (nog) eens te bekijken dus.

 

1. Gerald’s Game

Deze film staat op deze plek omdat hij nog enigzins onbekend is. Mocht je ooit nog wat SM plannen hebben dat moet je deze even overslaan. Gerald en zijn vrouw hebben namelijk wel zin om het een keer te proberen maar nog voordat het zover komt, sterft Gerald aan een hartaanval. Ligt ze dan.. Helemaal alleen en vastgebonden in een afgelegen huisje.

 

Bonus:

Natuurlijk hebbe alle échte horrorfanaten deze aller beste horrorfilms op Netflix al gezien maar wist je ook dat er hele goede horrorseries te vinden zijn? Geef bijvoorbeeld Typewriter eens een kans!

Meer van dit