HomeWheelsDit zijn de drie duurste boten ter wereld

Dit zijn de drie duurste boten ter wereld

Vraag iemand wat ze met een paar miljoen euro zouden doen en de meeste zullen antwoorden dat zij wel een bootje zouden kopen. Het is immers ook heerlijk om lekker vrij rond te dobberen. Natuurlijk zijn de meeste al blij met een goed lopend motortje maar er zijn ook altijd mensen die net even iets gekker willen doen. Omdat ik wel benieuwd was hoeveel gekker het eigenlijk kon, ben ik op zoek gegaan naar de duurste boten ter wereld. Uiteraard heb ik het hier over jachten en niet over oorlogsschepen bijvoorbeeld.

Superjachten

‘S werelds duurste superjachten kan je helaas niet voor een paar miljoen kopen. Hoewel de bootjes die je van de havens op vakantie kent wel richting die koers gaan, zijn de échte dure jongens veel meer dan 500 miljoen euro waard. De Topaz die je in de onderstaande video kan zien is een voorbeeld van zo’n ongekend superjacht. De boot is gebouwd door de Duitse Lürssen, die er om bekend staat om de meest gigantische creaties te maken. De Topaz is iets minder dan 150 meter lang en is dus met recht een superjacht te noemen. Tóch zijn er boten die nog veel meer geld gekost hebben!

Luxe

Uiteraard zijn jachten als deze helemaal volgestopt met luxe. Van binnenzwembaden tot discotheken, je kunt het zo gek niet bedenken. Er is weinig reden om van deze boten af te willen maar er zijn gelukkig opties genoeg door de bootjes aan boord. Vraag me niet waarom maar de duurste boot heeft zelfs een mini onderzeeër aan boord. Wat je moet doen om zon knoepert te kunnen betalen? Dat is een makkie! Zorg gewoon dat je op de juiste plek een gat graaft, waar je olie kan vinden ;-). Benieuwd naar de duurste boten ter wereld? Check dan even de onderstaande video!

Meer van dit