HomeGadgetsMet deze elektrische surfboards heb je geen boot meer nodig!

Met deze elektrische surfboards heb je geen boot meer nodig!

In onze dagelijkse zoektocht naar de gadgets die geschikt zijn voor de zomer, kwamen we dit elektrische surfboard tegen. Veel mensen zouden wel willen leren surfen of wakeboarden maar de omstandigheden in Nederland maken het niet altijd geschikt. Daarnaast heeft niet iedereen een boot beschikbaar die zodanig hoge snelheden haalt, dat je er achter kunt surfen. Deze elektrische surfboards maken aan beide beperkingen een einde!

De boards zijn van Awake, een innovatieve fabrikant die zich richt op het ontwikkelen van producten die er voor zorgen dat mensen een unieke surfervaring kunnen beleven. De elektrische surfboards halen snelheden van 55 km/u. Die behalen ze dankzij een krachtige accu. Je kan er zo’n 20 minuten mee vlammen op volle snelheid voordat je hem weer in 1 uur en 20 minuten op zal moeten laden met de bijgeleverde snel lader.

Hoewel het makkelijk lijkt, vergt het wel degelijk wat oefening. Daarvoor zitten er 4 verschillende standen op het board waardoor iedereen er mee overweg zou moeten kunnen. Je hoeft niet bang te zijn dat hij er ineens vandoor gaat want gas geven doe je met een draadloze afstandsbediening die je vast hebt. Het Zweedse bedrijf produceert de boards op aanvraag en mocht je er één willen hebben, dan zal je wel een aanbetaling moeten doen van 20%.

Awake boards

Surfen is in Nederland sowieso al een vrij dure en moeilijke hobby en hier zit dan ook gelijk het enige minpunt van deze boards. Ze zijn vrij prijzig. De complete prijs is €16.900,- exclusief BTW en verzendkosten. Hoewel het flink bespaart op een pijlsnelle sloep en de tickets naar de golven, kan ik me voorstellen dat mensen hier afhaken. De prijs neemt alleen niet weg hoe vet het is! Check de onderstaande video eens en verlekker je in de hoop ooit de loterij te winnen ;-). Zou je nou eerst het echte surfen willen oefenen? Check dan eens dit golfslagbad!

Meer van dit