HomeGadgetsExterne capture card van Elgato zorgt voor 4k opname!

Externe capture card van Elgato zorgt voor 4k opname!

Elgato is een van de grootste, dan wel niet dé grootste, op het gebied van streaming apparatuur. Een van de producten die zij al langere tijd aanbieden is de externe capture card. Deze capture card maakt het mogelijk om gameplay van een console op te nemen voor bijvoorbeeld video’s of streaming.

De nieuwste in de reeks van capture cards is de Elgato 4k60 S+. De naam verklapt het eigenlijk al, deze capture card kan opnemen in 4k met 60 frames per seconde. Deze is bekend gemaakt op het CES tech event. Momenteel kan de capture card gekocht worden op de site van Elgato zelf of via Amazon. Echter is dit eerder een pre order aangezien de levertijd minimaal 3 weken is. Deze levertijd geeft de mogelijkheid om concurrenten waaronder AverMedia om met een dergelijk product te komen.

Momenteel zijn er mogelijkheden om andere capture cards te gebruiken om 4k op te nemen, echter bieden deze meestal niet de mogelijkheid om dit in 60 frames per seconde te doen. Ook was het mogelijk om dit met een interne opname kaart te doen, deze optie is niet voor iedereen mogelijk.

Deze externe capture card kan ook opnemen zonder dat hier een PC bij gebruikt wordt. Zo ver bekend is dit de eerste capture card van Elgato met deze mogelijkheid. De opname zal dan worden opgeslagen op een SD kaart die in het apparaat gestopt kan worden.

Meer van dit