HomeEntertainmentGamingDe Xbox Series X is de naam van de nieuwste XboX!

De Xbox Series X is de naam van de nieuwste XboX!

Op de jaarlijkse Game Awards is onverwacht de nieuwe Xbox onthuld. Deze Xbox wordt de Series X genoemd, deze naam is niet eerder in de speculaties voorgekomen. De Xbox Series X zal dit jaar nog op de markt komen. Phil Spencer, de man die deze aankondiging maakte, gaf aan dat deze Xbox de snelste en meest krachtige console is die zij geproduceerd hebben. Deze nieuwe Xbox legt dan ook de lat hoog op het gebied van snelheid en prestaties.

Microsoft heeft binnen hun organisatie 15 game studio’s die namens hen games ontwikkelen. Daarbij geven zijn aan dat zij bezig zijn met het creëren van de grootste en tevens meest creatieve set aan games die zij ooit hebben gemaakt. Een van de eerste games die uit gaat komen, is de game Senua’s Saga: Hellblade 2. Deze game is misschien niet bekend bij het grootste publiek maar is wel een game die past bij de grafische mogelijkheden van de Xbox Series X.

Overigens vallen een aantal dingen op aan deze nieuwe Xbox. Zo is de vorm van de console een verticale toren wat enigszins iets weg heeft van een PC. Hierbij komt de vraag waarom deze console niet kleiner is met de huidige technologieën. Misschien dat dit te maken heeft met de prijs, overigens heeft Microsoft nog niks laten weten over de prijs van deze console. Als laatst zien we dat er in de controller weinig is veranderd, althans dit is de eerste ingeving. Deze controller heeft erg veel weg van de huidige Elite controllers.

Meer van dit