HomeEntertainmentGamingFIFA Packs zijn vanaf nu illegaal in Nederland!

FIFA Packs zijn vanaf nu illegaal in Nederland!

Wat bij onze zuiderburen al een tijdje het geval is, is nu ook in Nederland zo ver. De makers van de FIFA spellen mogen geen lootboxes meer verkopen in het spel. Met andere woorden: Je kunt geen FIFA packs meer kopen!

Electronic Arts zit hiermee flink in de problemen want buiten de omzet aan het spel zelf, wordt er jaarlijks ontzettend veel geld verdiend aan de pakketjes in het spel. De rechtbank in Den Haag besloot dat EA moest stoppen, en als ze dat niet doen, dat ze dan voor elke week dat ze er mee doorgaan, een boete van 250.000 euro krijgen.

De reden dat FIFA er mee moet stoppen is omdat er en een klein gokelement in verwerkt zit. De pakketjes kunnen omgerekend wel €20,- euro kosten en je weet van te voren niet wat er allemaal uit komt. Het kan dus zomaar zijn dat je die €20,- linea recta weg gooit.. of dat je bijvoorbeeld Messi uit het pakketje ziet lopen. Hoe het eruit ziet als er eindelijk wat goeds uit het pakketje komt lopen?

https://www.youtube.com/watch?v=ECcKacO4jI4

 

Deze FIFA packs kosten 100.000 digitale muntjes, maar de keren dat je ook een waarde van 100.000 muntjes terug krijgt, zijn zeer spaarzaam. Het feit dat je ze dus ook met écht geld kunt kopen, is voor de Nederlandse kansspelautoriteit (KSA) genoeg om het aan te vechten.

Ondertussen is EA wel nog op zoek naar een oplossing voor het spelelement. Daarom zijn ze op dit moment in hoger beroep gegaan omdat er volgens niets van klopt. Ze geven ook nog aan dat ze zo hard mogelijk werken aan een oplossing voor de Nederlandse spelers maar we vragen ons af wat hier van terecht gaat komen.

Meer van dit