HomeEntertainmentHoe kan je geld verdienen met TikTok?

Hoe kan je geld verdienen met TikTok?

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te beseffen dat je ontzettend veel geld kunt verdienen met social media. Voor YouTube en Instagram is het ondertussen wel duidelijk hoe dat dan moet maar voor het nieuwere platform TikTok zijn daar best nog wel wat vragen over. Hoe kan je geld verdienen met TikTok? En hoe veel geld zou dat dan wel niet kunnen zijn? Ik zocht het voor je uit!

Geld verdienen met TikTok

Mensen spenderen dagelijks ontzettend veel tijd online. Ze kijken urenlang content. Content die ze leuk vinden wordt dankzij de algoritmes aangeraden en dat levert een constante stroom van views op. Net zoals met andere social media platformen zijn er bedrijven die heel veel geld willen betalen om tussen deze views te verschijnen. Het is namelijk heel makkelijk om te bepalen welke doelgroep er nu kijkt.

Voor YouTube kunnen bedrijven gewoon betaalde ads inkopen. Dat zijn die vervelende korte reclameblokjes tijdens jouw favoriete vlog. Youtube plaatst deze advertenties bij de juiste kijker en ontvangt daar een bedrag voor. Zij keren dan een bepaald percentage uit aan de zogenaamde creator zodat die er ook aan verdiend en vervolgens weer extra filmpjes plaatst.

Voor TikTok werken deze betaalde advertenties wat anders. Je swiped er namelijk zonder pardon voorbij en bent dus niet verplicht om een stuk van de advertentie te kijken. Hierdoor betaald TikTok dan ook geen geld aan de mensen die er content op plaatsen. Wél is er door TikTok het creator fund uitgeroepen. Dit is een systeem dat creators alsnog betaald voor views.

hoe geld verdienen met tiktok

TikTok creator fund

Via het TikTok creator fund krijgt de creator betaald voor views. Het is een soort berekening die TikTok doet. Ze kiezen hiervoor omdat ze natuurlijk zo veel mogelijk views op de advertenties willen en die views krijgen ze alleen als de creators er content op blijven zetten. Je kunt dit creator fund aanvragen als je

  •  Meer dan 100.000 authentieke views in een maand krijgt
  • 100.000 volgers hebt
  • in Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië woont
  • Je 18 jaar bent
  • Je aan de guidelines houdt.

Het lijkt erop dat we in Nederland dus nog even op onze beurt moeten wachten. Waar je op Youtube ongeveer 1-5 euro per 1.000 views krijgt, ligt die prijs op TikTok wel heel veel lager namelijk rond datzelfde geld maar dan voor 1.000.000 views. Niet bepaald een vetpot dus.

Kun je rijk worden van TikTok?

Oh ja zeker! Waar in Nederland de adspend helaas nog wat achter ligt, is het toch zeker mogelijk om rijk te worden van TikTok! Je kunt dit doen door bepaalde andere tactieken om geld te verdienen toe te voegen. Zo kun je jezelf bezighouden met affiliate marketing, brand deals of zelfs dropshippen.

Geld Verdienen met Tiktok kan het?

Affiliate marketing

Affiliate marketing wil zeggen dat je andermans product verkoopt en daar een bepaalde commissie voor krijgt. Een voorbeeld: Als jij hier op klikt, klik je op onze affiliate link naar bol.com. Jijzelf merkt hier niets van maar als jij nu direct iets koopt, krijgen wij een paar procent commissie. Je zou dus producten onder jouw doelgroep kunnen promoten, zonder dat je daar een brand deal voor hebt. Affiliate marketing kun je al doen vanaf 0 views en volgers.

Brand deals

Met brand deals is héél veel geld te verdienen. Bedrijven betalen (tien)duizenden euro’s om zich te koppelen aan jouw gezicht. Jouw viewers vertrouwen jou en zullen dus indirect ook het bedrijf achter jou, vertrouwen. Brand deals is echter niet iets waar je direct mee kunt beginnen. Je hebt hier wel echt een fanbase voor nodig. We raden je aan om hierbij te kijken naar een management dat zich bezighoudt met de belangenbehartiging van TikTok sterren.

brand deals tiktok

Dropshippen

Je kunt zelf ook aan de slag met jouw eigen bedrijf. Je kunt al heel simpel een webshop maken en gewoon wat spulletjes dropshippen. Dropshippen wil zeggen dat je pas het product hoeft te kopen als jouw kijker het gekocht heeft. Je stuurt het dan automatisch door. Dropshippen is echter wel iets waar je écht mee bezig moet zijn. Dit is niet zomaar een klein taakje maar echt een bedrijf.

Wat verdienen de grootste TikTokkers?

Adisson Rae is zo’n beetje de grondlegger van al die TikTok dansjes. Daarmee verdiende ze tot nu toe ongeveer 5 miljoen dollar. Dit geld komt dus voornamelijk binnen via branddeals. Daarnaast hebben we nog de zusjes D’Amelio die samen ongeveer zo’n 4,5 miljoen binnen harkte. Zij zijn onder andere het gezicht van het bekende merk Hollister. Dus op de vraag of je geld kan verdienen met TikTok? Ja… en veel ook!

@dixiedamelio

@charlidamelio

♬ ENVY ME – ❤️‍🔥

Meer van dit