HomeWheelsDe 10 aller grootste vliegtuigen die echt bestaan!

De 10 aller grootste vliegtuigen die echt bestaan!

Dat de mensheid tot veel in staat is, is wel duidelijk. We hebben in ons korte bestaan al ontzettend veel dingen bereikt. Vliegen was daar één van! Sinds jaar en dag is de mensheid bezig met het proberen om te vliegen en in 1903 was het dan zo ver. Het allereerste (motoraangedreven) vliegtuig steeg op. In de jaren daarna is er extreem veel ontwikkeld waardoor we nu een top tien van de aller grootste vliegtuigen kunnen laten zien!

Hoewel de innovatie in bepaalde morele standpunten een beetje te snel gaat, kent de luchtvaart geen rem. In iets meer dan 100 jaar zijn we van de grond naar mars gevlogen en de planningen zijn er al om commerciële ruimtevluchten aan te bieden.

In de top 10 van de aller grootste vliegtuigen komen voornamelijk vliegtuigen voor die lang geleden zijn gemaakt. Met name in de koude oorlog wilde de Sovjet Unie en de Verenigde Staten niet voor elkaar onder doen. Dat leidde dan ook tot de bouw van de meest gigantische vliegtuigen.

Dat de vliegtuigen oud zijn, hoeft niet perse een probleem te zijn. De meeste vliegtuigen in dit rijtje worden nog altijd heen en weer gevlogen. Een voorbeeld is de Boeing B-52 die al zo lang uit de productie is, dat de mensen die er nu mee vliegen waarschijnlijk nog niet eens geboren waren toen de laatste van de band rolde. De planning is zelfs om er tot 2040 gewoon mee door te blijven vliegen. Jammer wel, want de vliegtuigen die uit gebruik genomen worden, zijn perfect te recyclen! Wat dacht je van deze handige harrie die een complete caravan maakte van een oude vliegtuigmotor?

Ben je nou benieuwd wat de andere vliegtuigen in dit rijtje zijn? Check dan eens onderstaande video en verwonder je over de gigantische voertuigen die ze de lucht in krijgen!

Meer van dit