HomeGadgetsVergeet Quooker, een instant waterkoker zet binnen 2 seconden een kop kokend...

Vergeet Quooker, een instant waterkoker zet binnen 2 seconden een kop kokend water!

Een instant waterkoker is eigenlijk precies wat je er van verwacht. Je drukt op de knop en er komt kokend water uit. Het werkt zodoende dus een beetje hetzelfde als een Quooker, maar heeft minder ruimte nodig én is een heel stuk goedkoper dan de welbekende kraan.

Snel en simpel

Een kop thee zetten is soms best wel een gedoe. Je moet de theekoker vullen, aanzetten en dan heb je even wat geduld nodig en geduld is iets wat veel mensen niet hebben. Als je vaak of veel kokend water nodig hebt, is een Quooker een goede oplossing. Deze krengen kosten alleen wel klauwen vol met geld, maar wist je dat er gewoon een goedkope oplossing is?

Voor het zelfde geld als een waterkoker heb je tegenwoordig ook een instant waterkoker. Deze apparaten worden ook wel een kokend water dispenser genoemd want met 1 druk op de knop stroomt er kokend water in je kopje. Je hoeft niet te wachten, het begint namelijk vrijwel gelijk te stromen. Wij kochten zo’n apparaatje om te kijken of het écht een goede vervanger voor de Quooker kon zijn.

Tomado instant waterkoker

De keuze viel op een Tomado Heetwaterdispenser. Dit apparaat is het goedkoopste op bol.com en claimt hetzelfde te kunnen als de andere instant waterkokers. Geen reden om een dure te kopen dus, dachten we. Toen het apparaatje op kantoor binnen kwam, was het in no-time aangesloten dus konden we het proberen.

We drukte op de knop en floep, binnen 2 seconden kwam er kokend water uit stromen. Als je één keer klikt komt er 200ml kokend water uit. Als je twee keer klikt, komt zo veel kokend water uit als je wilt. Je kunt er dus gemakkelijk een pan mee vullen zodat je pasta of rijst binnen no-time klaar gekookt is. Er gaat 2,5 liter in het apparaat dus dat zijn behoorlijk wat kopjes thee. Je hoeft je ook niet druk te maken over het schoonmaken, want dankzij het afneembare lekbakje wordt dit je erg makkelijk gemaakt.

Aanrader

Twijfel je al een tijdje om een Quooker te nemen, dan kan ik je vertellen dat dit apparaat het makkelijk vervangt. Bij mij thuis heb ik namelijk wél een Quooker, en het enige wat die beter doet is meer water geven dan 2,5 liter. Het apparaatje zelf is ook niet veel groter dan een normale waterkoker. Wij zijn er op kantoor in ieder geval heel blij mee! Je scoort hem hier voor een prikkie op bol.com

Tomado TWD2501B - Heetwaterdispenser - Instant waterkoker - 2,5 liter inhoud – Inclusief waterfilter

Meer van dit