HomeReviewsReview: Is deze Teufel CAGE de perfecte gaming headset?

Review: Is deze Teufel CAGE de perfecte gaming headset?

Wanneer je denkt aan een goede gaming headset dan is Teufel niet per se het eerste merk waar je aan denkt. Het Duitse bedrijf richt zich vooral op een zo hoog mogelijke kwaliteit van geluid in combinatie met een mooi design maar dat wil niet zeggen dat ze gaming zijn vergeten. Met de CAGE Gaming headset hebben ze namelijk een knaller van een product te pakken!

Eerste indruk

In de bovenstaande video neem ik je mee bij mijn eerste indruk. De koptelefoon zit goed verpakt en wordt geleverd met de microfoon, een AUX-kabel en 3 meter (!) lange USB-kabel. De koptelefoon voelt goed aan en is gemaakt van mooie stevig materiaal. Tot mijn verbazing was het Teufel logo grijs. Tot mijn grotere verbazing lichtte het logo rood op toen ik hem aansloot op mijn computer. Leuk detail! Direct even het geluid getest met wat muziek en ook dat viel niet tegen maar pas toen ik ’s avonds een potje Call of Duty speelde met wat vrienden, was ik écht overtuigd.

Waar ik normaal gesproken mijn potjes speelde met een uit elkaar gevallen budget koptelefoon, viel het mijn vrienden direct op dat ik veel zuiverder te horen was. Dit betekent dat de (verstelbare) microfoon dus goed werkt. Tijdens het spelen zat ik er ineens middenin. Je hoort precies waar wat gebeurt, wat het gamen direct veel intenser maakt. Het volume op de koptelefoon is daarbij goed te regelen. Al met al is de eerste indruk dus uitermate goed!

teufel cage headset review

De diepte in

Natuurlijk wil je wel weten wat je nou precies koopt. Daarom heb ik hieronder even de features gekopieerd

  • Gaming koptelefoon met geïntegreerde USB-geluidskaart
  • 40-mm lineaire HD-drivers voor een diepe bas en een aangenaam hoog bij muziek, film- & gaming sound
  • Geschikt voor pc, smartphones, tablet en gameconsoles
  • HD-microfoon met speciale richtingskarakteristiek voor beste spraakverstaanbaarheid, kan uitgezet worden, intelligente echo cancellation met twee microfoons
  • Immersion over-ear capsules met hoog draagcomfort (ook voor brildragers) en onderdompeling in sound; met afwasbare oorkussens
  • Indrukwekkende virtuele surround sound op de computer (afhankelijk van het gebruik)
  • Volumeknop aan de koptelefoon, individuele soundprofielen via software
  • Chique design met gunmetal aluminium, flexibel verenstaal en extra dikke padding

PDS - CAGE (2019) - Explosionsgrafik

Met een frequentiebereik van 20-20.000 Hz in een fijne over-ear gesloten behuizing hoor je elke toon die je moet horen. De aanwezige 7.1 geluidskaart zorgt voor de meest zuivere geluidservaring. Is het geluid niet naar jouw zin? Dan kan je met behulp van de gratis Teufel audiosoftware nog alle instellingen naar jouw persoonlijke smaak aanpassen.

Al met al

De Teufel CAGE gaming headset is een prachtige koptelefoon en is voor mij met recht een game changer te noemen. De extra dimensie die de koptelefoon toevoegt aan het geluid van een game zorgt ervoor dat je nét effe dat extra genot ervaart.

Ik ben erg onder de indruk van het design en de feel. Ik waardeer het feit dat de microfoon los te halen is ontzettend erg omdat je op die manier ook de koptelefoon voor andere doeleinden kunt gebruiken. Normaal krijg ik nog wel eens hoofdpijn van een koptelefoon maar dat heb ik met deze nog niet meegemaakt.

Voor €149,99 heb je dus een gaming headset die jouw game ervaring naar een hoger niveau tilt. Daarnaast is de headset ook prima geschikt om te gebruiken voor andere doeleinden dan gamen. Ik ben er blij mee!

Meer van dit