HomeGadgetsJe kunt nu deze 'echte' vliegende bezem kopen!

Je kunt nu deze ‘echte’ vliegende bezem kopen!

We kennen het uit sprookjes en (teken)films; De vliegende bezem. Over het algemeen zijn het heksen die dit vervoer gebruiken en heeft het dus een vrij negatieve lading. In de Harry Potter films zien we echter ook onze helden met de bezem vliegen, en dus is de vliegende bezem eigenlijk stoerder dan we dachten!

Vliegende Bezem

Dat het stoerder dan ooit is, moet de Braziliaanse Alessandro Russo Silveira ook gedacht hebben. De ex game ontwikkelaar die zich beschrijft als enthousiasteling voor magie en ‘nerd-cultuur’, zag er wel markt in en besloot om de vliegende bezem uit te werken in een bestaand object. De bezem werd op een soort systeem gezet dat weer vastgemaakt kan worden aan een eenwieler. Hierdoor is het zadel dus de bezem en kun je er met een lange mantel of cape voor zorgen dat de eenwieler niet zichtbaar is. Hierdoor moet het lijken alsof jij op een bezem rondvliegt.

De ‘echte vliegende bezem’ is te koop voor €110,- op Kickstarter. Hier krijg je dan helaas geen eenwieler bij maar als je een diehard fan bent van een potje Zwerkbal, dan is dit natuurlijk een koopje! In het begin leek het niet zo’n succes te zijn maar dankzij de aandacht online magazines over de hele wereld, kwamen er steeds meer enthousiaste mensen die twijfelen om er in te investeren. Hoe de vliegende bezem in werking eruit ziet, kan je bekijken in de (verrassend vermakelijke) video hieronder.

Meer van dit