HomeEntertainmentKan je veel geld verdienen met streamen?

Kan je veel geld verdienen met streamen?

Geld verdienen met streamen is tegenwoordig hartstikke normaal. Iedereen weet dat er streamers zijn die bakken vol met geld binnen harken door donaties, advertenties en sponsorcampagnes. Streamen heeft tegenwoordig een groot aandeel in het online geld verdienen.

Waar je vroeger begon met het maken van websites of video’s op YouTube om wat inkomsten binnen te krijgen, zijn er nu veel meer mogelijkheden om online geld te verdienen. Streamen is daar één van. Waar je vroeger hoorde dat de jeugd profvoetballer of politieman wilde worden, hoor je er nu steeds meer roepen dat ze willen streamen.

Waarom is het zo populair?

Helemaal niet stom want de e-sports is bijvoorbeeld in flinke opkomst. Hoewel je veel meer kan streamen dan gaming gerelateerde dingen, is gaming wel hetgeen waar het meest naar gekeken wordt. Zo zijn er streamers die soms voor wel 100.000 mensen streamen. Er zijn verschillende platformen waar je terecht komt om te streamen. Het grootste en bekendste platform hiervoor is Twitch. Op dit platform kunnen mensen er voor kiezen om betaald te kijken naar hun favoriete streamer. Dit brengt dan voordelen met zich mee zoals het reclamevrij kijken, maar ook wordt het makkelijk om interactie met de streamer te krijgen.

Zo’n streamer verdiend dan dus geld aan je. Nu hoor ik je denken… hoeveel dan?! Nou bijna niets. Op het moment dat jij er voor kiest om gratis te kijken, verdient een streamer ongeveer €0,001 aan jou. Heeft er 1.000 man gekeken? Dan verdient de streamer dus €1,-.

Dan heb je nog de abonnementen waar een streamer €3,50 per persoon per maand. Een simpele rekensom laat dan zien dat wanneer een streamer 100 abonnees en 50.000 views in een maand heeft, dat er €350,- + €50,- wordt verdiend. Hiernaast kunnen kijkers er óók voor kiezen om geld aan de streamer te doneren. Dit bedrag is geen pijl op te trekken maar ga ervan uit dat er per 1.000 man iemand een euro doneert.

De rekensom

Op het moment dat je een populaire streamer bent, zijn er dus hele serieuze bedragen mee te verdienen. De populaire streamer Ninja had bijvoorbeeld in een jaar 479.000.000 views. Hierbij was er een moment dat er meer dan 600.000 mensen tegelijk naar hem zaten te kijken. Ook was er een maand dat er meer dan 200.000 man op hem geabonneerd was. Geen zin om te rekenen? Hij verdiende die maand ongeveer €780.000,-. Aan het spelen van een gratis spelletje op internet ja.

Was dit het? Nee. Als je zo populair bent haal je namelijk ook de meest bizarre reclamedeals binnen. Ninja tekende bij Red Bull en pakt met het drinken van een blikje op stream ongeveer 500.000 euro per maand. Zijn we er nu? Nee tuurlijk niet! Wat dacht je van zijn merchandise? Portretrecht? Youtube kanaal? Geen wonder dat de jeugd graag streamer wil worden haha! Wil jij weten wat je nodig hebt om te starten? Check dan ook eens dit artikel van ons.

Meer van dit