HomeSmartphonesNext level mediteren met MUSE

Next level mediteren met MUSE

In onze gehaaste levens vergeten we bijna dat we zelf bestaan. Even snel een kop koffie, dan racen naar het werk om daar als een kip zonder kop in een maatpak rond te rennen voor het levenswerk van je baas. Even terug naar de kern dus, even rust. Met MUSE wordt mediteren een high-tech relax-ervaring dat dat drukke brein van jou wel kan gebruiken.

Wat is MUSE?

MUSE is een EEG apparaat (elektro-encefalogram). Een EEG meet jouw hersenactiviteit. Elektroden op het hoofd registreren hersengolven in de hersenen met een frequentie tot 80 Hertz. MUSE is een apparaat dat voor particulieren is ontwikkeld. De technologie achter dit apparaat is geniaal te noemen. We lichten het uit in dit artikel.

Wat kan MUSE?

MUSE vertaalt jouw hersenactiviteit naar de geluiden uit de natuur. Als je een rustige hersenactiviteit hebt en bijvoorbeeld relaxed op de bank zit,dan hoor je het rustgevende geluid van een regenbui in het prachtige amazonegebied.

Maar ben je druk en overstroomt je hoofd? Dan barst er een onweersbui los waar je bang van wordt. Dat is een signaal dat je terug moet naar je ademhaling, en eventjes een rustmomentje moet pakken. Ben je benieuwd naar de beschikbare geluiden? Je kan wat voorbeelden beluisteren via deze link: https://choosemuse.com/soundscapes/

muse meditatie app

Meditatie App: MUSE

MUSE heeft uiteraard ook een bijbehorende app. Deze meditatie app is overzichtelijk en houdt jouw progressies bij. Je connect het simpelweg via Bluetooth met MUSE en je bent klaar voor een heerlijke meditatie-sessie. Als de sessie is afgelopen dan kun je in de app zien hoe jouw hersenactiviteit was op het moment dat je aan het mediteren was.

Gekalibreerde sensoren

MUSE heeft zeven gekalibreerde EEG hersen-sensoren. 2 op het voorhoofd, 2 achter de oren en 3 referentie sensoren meten en registreren de activiteit in je hersenen. Deze sensoren zijn uitgebreid getest en worden ook gebruikt door neurologen in behandelcentra. Aan de voorkant en aan de rechterkant van het hoofd zitten sensoren die buiten de hersenactiviteit ook je ademhaling en hartslag registreren.

MUSE geeft geen elektrische stimulatie, het is puur een apparaat dat jou feedback geeft over de activiteit in je hersenen.

Feedback op jouw sessies

Na elke sessie zie je met behulp van wat grafieken en cijfertjes hoe je het hebt gedaan. Het toont jou inzicht in je ademhaling, hartslag, hersenactiviteit en daarmee dus in jouw gesteldheid in het algemeen. Door deze feedback kun je beter anticiperen op stresssituaties op, bijvoorbeeld, je werk, leer je om rustiger te worden door middel van ademhalingstechnieken en zullen je collega’s voor de verandering eens een keer blij zijn dat je er bent.

De MUSE app

De MUSE app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play en heeft een uitgebreide meditatie-functie die je naar jouw wens kan aanpassen. Zo kan je voor ieder moment van de dag het perfecte geluid vinden en leer je mediteren door te zitten, ademen, focussen en tot de kern van jezelf door te dringen. Niet onbelangrijk als je leven veel te gehaast is.

Specificaties van MUSE
● Comfortabele hoofdband met verstelbare pootjes
● Micro USB charging port
● 7 EEG sensoren
● Werkt 5 uur lang na volledig opladen
● Bluetooth connectie
● Werkt op iOS en Android
● Lage prijs. Voor ongeveer 350 euro heb jij jouw MUSE in huis.

Meer van dit