HomeEntertainmentGamingNIEUW! Vandaag is Star Wars: Squadrons aangekondigd

NIEUW! Vandaag is Star Wars: Squadrons aangekondigd

Alle ufo piloten opgelet! Electronic Arts, Motive Studios en Lucasfilm hebben vandaag Star Wars: Squadrons aangekondigd. Dit is een meeslepende first-person ervaring met ruimteluchtgevechten in het geliefde Star Wars – (derde dal)universum. Star Wars: Squadrons bevat spannende 5v5-multiplayer-luchtgevechten, monumentale vlootgevechten en een origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactic Empire. Daarnaast valt dit ook nog samen met de opkomst van de New Republic na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi. Het spel wordt uitgebracht op 2 oktober 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, PC via Origin, Steam en Epic Games. Het spel kan worden gespeeld via Virtual Reality (VR) op PlayStation 4 en PC met ondersteuning voor crossplay.

“We hebben dit spel gemaakt voor alle Star Wars-fans die er ooit van hebben gedroomd om in hun favoriete starfighter door het heelal te vliegen”, aldus Ian Frazier, Creative Director, Motive Studios. “Via de samenwerking tussen de teams bij Motive en Lucasfilm hebben we een realistische starfighter-ervaring kunnen creëren met een authentieke verhaallijn, die Star Wars -fans uitnodigt om onontdekte uithoeken van het heelal in hun eigen schip te verkennen. We vinden het fantastisch om dit volgende week allemaal in actie te laten zien tijdens EA Play Live.”

Wat is er in het spel te doen?

In Star Wars: Squadrons kruipen spelers in de huid van starfighter-piloten. Je stapt in de cockpits van iconische starfighters van zowel de New Republic- als Imperial-vloten.  Ze plannen de gevechten met hun squadron in de instructieruimte voordat ze opstijgen naar de ruimtegevechten in het heelal. In Fleet Battles doen spelers mee aan strategische 5v5-multiplayer-ruimtegevechten om het vlaggenschip van de tegenstander te slopen. In Dogfights voelen ze de adrenaline van first-person multiplayer-gevechten terwijl ze samen met hun squadron zo veel mogelijk tegenstanders verslaan. Piloten zegevieren als team, stemmen ondertussen de samenstelling van hun squadrons af op hun speelstijlen, vermorzelen hun tegenstanders en volbrengen missiedoelen op bekende en gloednieuwe locaties. Deze zijn inclusief de gasreus van Yavin Prime en de verscheurde maan Galitan.

Star Wars: Squadrons kan nu worden gepre-orderd en is vanaf 2 oktober verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor €39,99.

Meer van dit