HomeEntertainmentGamingOf Star Wars Squadrons een toffe game is?

Of Star Wars Squadrons een toffe game is?

Met de nieuwe Star Wars: Squadrons komt voor veel Star Wars fans is een ultieme droom uit. Namelijk vlieguren draaien met de TIE Fighter of de X-Wing. Veel games hebben in de loop der jaren dan ook geprobeerd om deze droom waar te maken, maar eigenlijk draaide dat altijd wel uit op een flop. Nu de beurt dus aan Squadrons!

Vanaf het eerste moment dat de game is opgestart, zit je er gelijk helemaal in. De bekende Star Wars muziek begint te spelen en alle herinneringen aan de films komen weer boven. Je moet beginnen met het kiezen van een kant en dat was voor mij direct duidelijk. Ik ging bij de rebellen van de New Republic! Je kon er uiteraard ook voor kiezen om je aan te sluiten bij de soldaten van het Empire waar je voor Darth Vader moet werken.

Squadrons

Nu je weet aan welke kant je staat, moet je een eigen karakter maken. Als je daar mee klaar bent, trapt de game af met een korte video waaruit blijkt dat je een piloot bent. Dat is trouwens leuk.. Piloot zijn, maar laat het duidelijk zijn dat je écht wel even wat oefening nodig hebt om het schip te besturen!

In het begin was ik vooral bezig met het ontwijken van Star Destroyers. Daarnaast probeerde mijn TIE Fighter recht te houden, en dat deed ik door als een maniak aan beide thumbsticks te draaien. Geloof me, het is lastig maar gelukkig heb je het vrij snel door en kan je jezelf daarna gaan focussen op het verdelen van de power in je systemen.

Ik hoor de kenners nu denken: Je vliegt een TIE Fighter terwijl je bij de rebellen zit? Klopt, dat is allemaal onderdeel van de storyline. Tijdens het vliegen merk je dat alle bekende Star Wars schepen om je heen vliegen. Wat me erg opviel, is dat het spel heel smooth verloopt tijdens het vliegen.

SW Squardrons

In de storyline krijg je van beide kampen het perspectief mee. Na elke missie kom je terug op de basis. Alle gesprekken die je tussentijds hebt zorgen er voor dat je middenin het verhaal zit. Ben je liever bezig? Dan kan je alles ook gewoon overslaan. De échte Star Wars fan heeft met deze storyline een waanzinnige beleving!

Toen ik wat grootheidswaanzin kreeg, en het wel tijd vond om mijn skills in de online multiplayer game te vertonen, werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Gelukkig is het zo dat er altijd nog een modus is waarin je kan oefenen!

Voordat je een online game in gaat, krijg je de kans om uit een aantal schepen te kiezen. Belangrijk is hierbij dat ieder schip zijn eigen sterke/zwakke punten heeft. Je speelt in twee teams van vijf spelers in één gebied. Diegene die uiteindelijk de meeste kills binnen harkt, heeft gewonnen.

Tot slot heb ik ook nog even mijn VR bril (ja die ondersteuning is er!) aangesloten. Dit voelde bijna onwerkelijk aangezien je dan vrijwel echt in het vliegtuig zit. Kon ik toch weer een puntje van mijn bucketlist halen. Ik moet er wel bij zeggen dat deze game nogal intens is dus ik denk dat het wel belangrijk is dat er wat VR ervaring moet zijn, wil je er niet misselijk van worden.

Star Wars: Squadrons

Hoewel ik niet de allergrootste liefhebber ven van vlieg games, vond ik het toch heerlijk om Star Wars: Squadrons te spelen. Als Star Wars liefhebber bevindt je jezelf rechtstreeks in het Universum dat we allemaal kennen uit de films. De VR ervaring is daarnaast echt ontzettend gaaf! Het is de perfecte game om op te starten en de rest om je heen even te vergeten.

Daarnaast is deze game ‘maar’ 40 euro, waardoor hij een stuk goedkoper is dan andere gloednieuwe games. Wil je de game nou hebben? Dan kan je hem hier met korting aanschaffen! Twijfel je nog? Check dan eens deze cinematic trailer van de game!

Meer van dit