HomeSmartphonesOnePlus gaat opladen van batterij optimaliseren!

OnePlus gaat opladen van batterij optimaliseren!

OnePlus is op dit moment aan het werken aan een feature die er voor moet zorgen dat de batterij van je telefoon veel langer mee gaat. Deze feature zorgt er voor dat wanneer je voor het slapen gaan de oplader in je telefoon stopt, deze maar tot 80% door laadt. Je zou denken dat dat niet heel handig is maar de feature zorgt er ook voor dat de telefoon leert wanneer je wakker wordt. De telefoon regelt vervolgens dat het 100 minuten voordat je wakker wordt, weer gaat opladen.

Als je op dit moment al in het bezit bent van een OnePlus 7 (pro) en de open beta software, dan kan je de feature al testen door het notificatiescherm naar beneden te swipen, op het tandwieltje te tappen en vervolgens naar de batterij te gaan. Je ziet daar een knop staan die je om kunt zetten naar geoptimaliseerd opladen. Je kunt deze vanzelfsprekend ook weer uitzetten als je er niet tevreden over bent. Als het goed is komt deze feature in rap tempo naar de andere OnePlus toestellen.

Op dit moment zijn er al andere bedrijven die werken met geoptimaliseerd opladen. Zo zorgt Apple met haar iOS 13 update er al automatisch voor dat het opladen rekening houdt met de dagelijkse routine van het toestel.

In de toekomst wil OnePlus het geoptimaliseerd opladen nog verder uitwerken, zodat het bijvoorbeeld ook rekening gaat houden met verschillende tijdzones, of wanneer je een avondje gaat stappen. Zou toch een perfecte oplossing zijn als dit er voor zorgt dat de batterij van oneplus en andere smartphones veel langer mee kan gaan!

Meer van dit