HomeGadgetsOptimaal sporten met je smartwatch

Optimaal sporten met je smartwatch

Afgelopen jaar zijn mensen minder gaan sporten, door corona. Eén van de belangrijkste reden hiervan is dat de sportscholen gesloten zijn. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn in deze tijd. Thuis kun je aan de slag met of zonder gewichten. Je kunt dagelijks een uurtje wandelen, hardlopen en fietsen. Op deze manier blijft je conditie op peil. Door te sporten met je smartwatch houdt je alles goed in de gaten!

Welke gadgets onmisbaar voor de sporter? 

Als sporter wil je beter worden, je zelf blijven uitdagen en elke workout goed uitvoeren. Tijdens het sporten wil je resultaten behalen. Om je te helpen zijn er handige gadgets. Bijvoorbeeld het bijhouden van je prestatie tijdens het hardlopen. Op deze manier kun je het achteraf analyseren en persoonlijke punten verbeteren. Merken als Garmin en TomTom zijn bekende fabrikanten van sporthorloges. De eerstgenoemde heeft een breed scala aan smartwatches voor verschillende sporten. Bekende modellen zijn Vivoactive, Forerunner en Fenix. Garmin bekend van onder andere de autonavigatie is ook een producent van smartwatches. Afgelopen jaren heeft het bedrijf diverse producten uitgebracht voor de sporter. De Garmin horloges helpen jou bij het behalen van je doelen en verbeteren van je sportprestaties. Een sporthorloge is een kleine computer om je pols die alles bijhoudt tijdens het sporten. De digitale trainer krijg je inzicht in de afstand, snelheid, route die je hebt afgelegd en het aantal calorieën die je hebt verbrand. Met de bluetooth verbinding maak je verbinding met je smartphone. Via de app bekijk je de resultaten. Afhankelijk van het soort activiteit kies je een horloge die bij je past.

Kies de smartwatch die je past 

Welke horloge bij je past is voor iedereen persoonlijk. De functies die het horloge heeft bepalen of iets voor jou geschikt is. Kies alleen voor een smartwatch met functies die je ook gaat gebruiken. Zo kun je ook geld besparen. Bij Garmin vind je diverse sporthorloges die geschikt zijn voor hardlopen, fietsen en zwemmen. Ben je een beginnende of ervaren sporter? Voor elk niveau is er wel een geschikte type model. Populaire modellen zijn de Forerunner en Vivoactive. De prijzen van de Forerunner beginnen bij 119,- tot vanaf 549,- Euro met functies als hartslagmeting op je pols, ingebouwde GPS voor route en afstand. Ben je net begonnen met hardlopen, dan is de Forerunner 45 een prima keuze. Sport je al langer en wil je meer functies? De Garmin Forerunner 245 of 945 is een must voor de wedstrijdloper.

Meer van dit