HomeEntertainmentOude Pokémon kaarten verkopen? Dit is het moment!

Oude Pokémon kaarten verkopen? Dit is het moment!

Er zijn best een hoop dingen in het leven waar de harten van de gemiddelde 80-90’s kid harder van gaan kloppen. Pokémon is één van die dingen. Geen schoolplein was veilig voor rondvliegende kaarten in de hoop dat je ze het verst gooide zodat je ze allebei aan je verzameling kon toevoegen. Of handjeklap en dan kijken of je kan voorspellen op welke kant hij valt. Goede ouwe tijd laten we maar zeggen. Naarmate we wat ouder werden, belandden de kaarten massaal op zolder of besloten mensen hun oude Pokémon kaarten te verkopen.

Voor die laatste mensen… Shame on you! Niet alleen deed je afstand van de nostalgie, maar ook verkocht je wat nu misschien wel een fortuin waard was geweest. Een fortuin ja. Diezelfde nostalgische waarde is bij een hele hoop mensen blijven kleven en nu die mensen hard werken, hebben ze veel meer centen te besteden als vroeger. De combinatie van meer centen en het zeldzaam raken van mooie kaarten, zorgt voor een gigantische prijsstijging.

Beweging in de prijs

De laatste jaren is er niet veel aandacht voor geweest en waren het vooral de diehard verzamelaars die hun beslag legde op de meest zeldzame kaarten. In 2018 kwam daar echter verandering in toen een man in Amerika in het populaire televisieprogramma Pawn Stars verscheen. Hij claimde de grootste Charizard verzameling ter wereld te hebben en vroeg daar $500.000 (onthoud dit eventjes) voor. Dat kwam gemiddeld neer op zo’n 10.000 euro per kaart! Dat was toen voor veel mensen genoeg reden om direct de zolder op te ruimen in een zoektocht naar hun oude mappen vol Pokémon kaarten.

oude Pokémon kaarten

Hoewel het niet tot een deal kwam, bracht het wel een hele hoop beweging want waar steeds meer mensen hun oude Pokémon kaarten verkochten, waren er ook steeds meer mensen die ze graag wilde hebben. De economie leert ons dat waar aanbod niet meer kan voldoen aan de vraag, de prijs gaat stijgen. Precies dat is gebeurd!

vraag en aanbod

Sterke stijging

Jarenlang was er een kleine stijging en kon je best wat rendement halen uit het investeren in oude Pokémon kaarten. Tót nu! Eén van de bekendste influencers ter wereld besloot namelijk om dit ook te gaan doen. Hij gaf zich volledig over aan het verzamelen van en investeren in oude Pokémon kaarten. Wat klein begon, werd steeds groter en in dit hele avontuur werden miljoenen kijkers meegenomen.

Het woord influencer zegt het al, maar heel veel mensen werden ineens gewezen op het feit dat er geld is te verdienen aan het verzamelen en verkopen van oude Pokémon kaarten. Hierdoor kwam er ontzettend veel vraag en schoot de prijs als een gek omhoog. In twee maanden verdubbelde de prijs en we zijn nu op het punt dat je de kaarten kunt verkopen voor wat de gek er voor geeft. Prijzen bestaan niet meer en dat kunnen we zien aan het feit dat diezelfde man met zijn Charizard verzameling uit Pawn Stars, zijn meest zeldzame kaart nog niet eens voor $500.000 wil verkopen.

Dat lees je goed ja. Diezelfde verzameling als hierboven genoemd, gaat inmiddels voor meer dan het tienvoudige. Klopt, dat zijn vijf miljoen keiharde dollars. De experts denken dat er nog veel meer rek op zit en deze verzameling over 10 jaar zo maar weer het tienvoudige waard kan zijn. Maar hier komt de adder onder het gras vandaan! Althans… Naar onze mening. Door de keiharde stijging, zit de markt voor oude Pokémon kaarten in een hele hoge piek.

Pokémon kaarten verkopen?

De economie leert ons dat hoge pieken in een markt eigenlijk altijd opgevolgd worden door een daling. Waar geld zit, zitten handelaren en deze zullen gaan verkopen wat deze daling in gang zet. Het feit dat je nu voor zo veel geld je oude Pokémon kaarten kunt verkopen, krijgen is voor ons een reden om aan te bevelen om uit te cashen.

Ook als je geen afstand wilt doen van de nostalgie, raden we je aan om te verkopen. Na een daling kun je namelijk de kaarten weer terug kopen. Hierdoor kan je dus flink wat verdienen en kan je later dus nog meer nostalgie terug kopen!

Heb jij nou thuis nog Pokemon kaarten liggen die je wilt verkopen, maar weet je de waarde niet zo goed? Dan kan je eens een kijkje nemen bij Pokemon Unite, zij hebben een mooi systeem ontwikkeld waarin ze jou een zo eerlijk mogelijke prijs voor je pokemon kaarten kunnen bieden.

Meer van dit