HomeEntertainmentMan aangeklaagd na uitgeven coronasteun aan Pokémon kaart van 50.000 euro

Man aangeklaagd na uitgeven coronasteun aan Pokémon kaart van 50.000 euro

Veel mensen zijn de pandemie doorgekomen met hulp van de coronasteun. Ook in de VS was er sprake van hulp vanuit de overheid. Maar niet iedereen heeft zijn geld gespendeerd aan levensonderhoud en/of zijn/haar bedrijf. Vinath Oudomsine uit Georgia gaf het namelijk voor het grootste gedeelte uit aan één enkele Pokémon kaart.

Coronasteun? Pokémon kopen!

In totaal spendeerde de Amerikaanse overheid 200 miljard dollar aan leningen tijdens de crisis. Vinath zag dit als een mega kans om een zeldzame Pokémonkaart te kopen. De beste man beweerde een bedrijf te hebben met 10 werknemers en kreeg maar liefst 85.000 dollar steun. Dit bleek allemaal onzin te zijn en hij gaf alles uit aan deze Pokémonkaart. Wat een gast…

We weten nog niet exact om welke kaart het gaat. Maar als dit geen broodje aap verhaal is, dan is dit een van de duurste kaarten ooit. Wellicht gaat deze kaart meer waard worden en is het een geweldige investering. Hij zal er echter nooit van kunnen genieten nu zijn leugens uit zijn gekomen. Hij kan namelijk tot maar liefst 20 jaar cel krijgen en een boete van 250K dollars.

Pokémon kaarten verkopen

Duurste pokemon kaarten

We schreven eerder al eens over de duurste en meest zeldzame Pokémon kaarten ter wereld. De Illustrator Pikachu is de duurste kaart ter wereld. Hij is in 2019 verkocht voor maar liefst €205.400. Er zijn nog maar tien kopieën bekend van deze kaart.

De kaarten werden uitgereikt aan de winnaars van een illustratiewedstrijd en de artwork op de Illustrator Pikachu is van Atsuko Nishida; de bedenker en tekenaar van de gele Pokemon zelf. Check de gehele top 5 duurste kaarten hier.

pokemon kaarten

Meer van dit