HomeEntertainmentGamingPokémon Unite: MOBA Game komt uit op mobiel!

Pokémon Unite: MOBA Game komt uit op mobiel!

Al dagen lang werd er gespeculeerd over een nieuwe Pokémon game. Liefhebbers van over de hele wereld zaten te wachten op een nieuwe update van de Pokémon franchise. De geruchten over een Lets Go Johto waren volop aanwezig en de hoop dat er een remake van gen 4 (Unnova) zou komen was gigantisch aanwezig. De teleurstelling was dan ook ontzettend groot toen de populaire franchise vandaag aankondigde dat er een totaal nieuw spel kwam: Pokemon Unite!

Wij zelf denken echter dat die teleurstelling maar van korte duur is. Pokemon Unite brengt de franchise namelijk naar een compleet nieuw genre. Het spel blijkt namelijk een MOBA game te zijn. MOBA staat voor Multiplayer Online Battle Arenas. Voorbeelden van MOBA games zijn league of legends en Arena of Valor. Het is de bedoeling dat twee teams in deze game strijden om het podium. De gevechten die in deze games worden gevoerd zijn vaak erg strategisch en daarom ontzettend leuk om te doen!

Pokemon Unite kaart

De bedoeling is om samen met je team de verschillende paden te verkennen. De kaart met alle paden kan je zien in de afbeelding hierboven. Hierin moet je er voor zorgen dat je tegelijk het pad verdedigt als dat je de tegenstander terug dringt. Je wint als je de basis van de tegenstander veroverd. Het leuke van deze vorm met Pokémons, is dat je begint met zwakkere Pokémon en je in de loop van het spel de monsters moet evalueren. Ook krijg je de kans om tijdens het potje nieuwe sterkere aanvallen te leren. Om extra punten te scoren is het tevens mogelijk om nieuw wilde Pokémon te vangen. Geen idee of ik het je nu goed uitleg, dus kijk zelf maar even hoe het in zijn werk gaat:

Ziet er tof uit he?! Wanneer het spel zal verschijnen is nog de vraag. Wel is al bekend dat Pokemon Unite naar de switch en naar mobile komt. Het spel wordt ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen Tencent en TiMi Studios. Het spel ondersteund crossplay dus je hoeft er niet perse een switch (of telefoon) voor te hebben. Oh en de prijs van Pokemon Unite? Gratis! De officiële trailer van het spel is hieronder te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=dgWeEGBbJDQ

Meer van dit