HomeGadgetsDit smart kattenluik blijft dicht wanneer kat een prooi bij heeft

Dit smart kattenluik blijft dicht wanneer kat een prooi bij heeft

Kattenliefhebbers opgelet! Dit smart kattenluik blijft dicht wanneer kat een prooi bij heeft. Toch prettig om te weten dat jouw pluizige maatje niet meer met kleine vriendjes thuis kan komen.

Smart kattenluik

Het smart kattenluik is gemaakt door OnlyCat. Het is een smart kattenluik omdat het met behulp van een camera en software kan detecteren of jouw kat een prooi in zijn bek heeft. Wanneer de OnlyCat een prooi detecteert, schiet het kattenluik in een fractie van een seconde op slot. Hierdoor kan de kat pas naar binnen als ‘ie zijn prooi buiten gelaten heeft.

Het kattenluik stuurt je ook een video melding van de poging van jouw kat. Zo weet je wat ‘ie nu weer geprobeerd heeft, altijd makkelijk! De makers van OnlyCat zeggen dat het kattenluik naast muizen en vogels, ook, ratten, eekhoorns, vleermuizen en andere kleine dieren kan detecteren. De AI in het apparaat zou er dan voor moeten zorgen dat het steeds beter wordt in de herkenning van prooien.

smart kattenluik
Bron: OnlyCat

Herkenning

De herkenning in het apparaatje zorgt er ook voor dat je kunt instellen welke kat wel en welke kat niet naar binnen mag. Het smart kattenluik kan dus de verschillende katten uit jouw buurt uit elkaar houden! Het kattenluik werkt zowel overdag als snachts dankzij de infraroodverlichting.

Naast beeld, weigering en meldingen, houdt het apparaat ook de statistieken bij over alle pogingen die er gewaagd worden. Hiermee claimen ze het meest geavanceerde kattenluik ter wereld te zijn. Voor de mensen die dit nu per direct willen kopen heb ik goed nieuws. Na jaren lang testen komt het apparaat dankzij een crowdfund campange eindelijk naar de markt. Kun je niet wachten op de afloop van die campagne? Check dan hier zeker eens de alternatieven die er al zijn! Zien hoe het eruit ziet? Check dan onderstaande video:

Meer van dit