HomeGadgetsMet de Gametimer leren kinderen om te gaan met schermtijd!

Met de Gametimer leren kinderen om te gaan met schermtijd!

Het beheren van schermtijd voor kinderen is voor veel ouders een struikelblok. Veel schermtijd heeft zo zijn voordelen namelijk de rust die het met zich mee brengt. Deze wegen echter niet op tegen de nadelen die veel schermtijd met zich mee brengt. Om schermtijd te beheren, bedacht Renato Overhoff de Gametimer.

Schermtijd beheren met de gametimer

De Gametimer is een soort zandloper die helpt bij het verantwoord gebruik van schermen. Hierbij werkt de tijd als een echte zandloper, en kan je de tijd dus pauzeren door hem op zijn zij te leggen. Wanneer de tijd op is, zal er een alarm afgaan dat alleen gestopt kan worden wanneer de zandloper op rood gedraaid is. Vervolgens zal de zandloper zich weer (symbolisch) vol laten lopen. De schermtijden zijn met de bijbehorende app volledig naar wens in te stellen. Deze app houdt tevens alle statistieken bij en zet afspraken vast.

Buiten het beheren van de schermtijd, komt er een ander doel bij kijken. Met de Gametimer leer je kinderen namelijk beter om te gaan met tijd. Er zijn duidelijke grenzen en het is nu aan de kinderen zelf om de tijd zo goed mogelijk binnen die grenzen te verdelen. Plannen en Discipline zijn belangrijke competenties die geoefend kunnen worden!

Gametimer app scherm Gametimer app scherm

Ik heb geen kinderen maar voel zelf de nadelen van langdurig schermgebruik. Sinds mijn tiende jaar werk ik dagelijks langdurig met laptops en sinds mijn 18e zelfs dagelijks op mijn telefoon. Ik merk nu (25 jaar) dat mijn ogen ontzettend achteruit gegaan zijn. Van dichtbij (schermafstand) zie ik alles perfect maar op een afstand zie ik alleen nog wazig.

Nóg een belangrijk voordeel aan de gametimer, is dat er minder strijd zal zijn om schermtijd. Het is duidelijk hoe lang kinderen naar een scherm mogen kijken en zij kunnen hier zelf rekening mee houden bij het opstarten van een nieuwe game/filmpje. Benieuwd hoe dat nou in de praktijk eruit ziet? Check dan eens het onderstaande filmpje!

Enthousiast geraakt? Je kunt de Gametimer aanschaffen voor de prijs van €89,-

Meer van dit