HomeTechTiener wil $50.000 om te stoppen met tracken van Elon Musk's privé...

Tiener wil $50.000 om te stoppen met tracken van Elon Musk’s privé jet

De 19-jarige Jack Sweeney werd eerder deze week een klein beetje internet famous toen bekend werd dat Elon Musk heeft geprobeerd hem te betalen om te stoppen met het tracken van zijn privé jet. “Can you take this down? It is a security risk.” Luidde de DM die Elon naar Jack stuurde.

Tracken van een vliegtuig

Het tracken van de vliegroutes van een vliegtuig is vrij populair bij vliegtuig fanaten. Elke route van elk vliegtuig is te volgen, en daarmee ook de privé vliegtuigen van bekende mensen. Jack Sweeney zag daar een prima boterham in en besloot te werken aan een twitter bot die updates kan plaatsen van vluchten.

Het privé vliegtuig van Elon Musk is één van de vliegtuigen die bijgehouden wordt door de twitter bot. De updates worden geplaatst op het account @ElonJet en het account werd daardoor al snel erg populair. Inmiddels heeft het account dan ook meer dan 200.000 volgers.

Kun je stoppen?

Elon Musk was niet erg blij met de aandacht en besloot om de maker van de bot een bericht te sturen. “Can you take this down? It is a security risk.” is wat ‘ie vroeg. Jack twijfelde geen moment en zei: “Prima, maar dat kost je een Tesla model 3”. Na wat heen en weer gebabbel kwam Elon met het bod van $5.000 om Jack te laten stoppen. Jack vertelde hem er een 0 bij te doen zodat hij zijn studiegeld en een tesla kon betalen. Elon zei dat hij er over na zou denken. Dit speelde zich af toen het account 80.000 volgers had.

Ondertussen heeft Elon nog geen dubbeltje betaald en is het account dan ook altijd nog up en running. Mede door de media aandacht zit het account nu over de 200.000 volgers. Het lijkt er op dat Elon weinig zin heeft om met Jack te onderhandelen. Voorlopig kunnen de fans (en de mafklappers) dus nog precies volgen waar Elon zich ophoudt!

Meer van dit