HomeGadgetsDit zijn 5 bizarre robots waar je nog nooit van hebt gehoord

Dit zijn 5 bizarre robots waar je nog nooit van hebt gehoord

Gemak dient de mens, en robots helpen ons in dat gemak. Een kopje koffie zetten, de vaat wassen en het persen van je sinaasappeltje, het wordt allemaal door robots gedaan. Maar er zijn robots ontwikkelt die geniaal zijn, maar nooit veel aandacht hebben gehad. Wij zetten ze vandaag in de spotlights; dit zijn 5 robots waar je nog nooit van hebt gehoord.

5. Laundroid

Kleding opvouwen is misschien wel het grootste pestwerk wat een mens kan verzinnen als het gaat om huishoudelijke taken. Gelukkig zijn er geniale breinen die het daarmee eens zijn en hebben daarom de Laundroid ontwikkeld. 

Dit apparaat vouwt je kleding met zoveel precisie dat je moeder er jaloers op zou worden. Kleding vouwen is erg moeilijk voor robots, er zit dus flink wat technologie achter. De prijs liegt er niet om, voor $16000 heb je een Laundroid in huis. 

4. Forpheus

Een simpel spelletje ping-pong lijkt een makkie, maar dat is het niet voor een robot. Forpheus kan dat wel, sterker nog, deze robot kan het beter dan menig professional. Forpheus is samengesteld uit een paar robot-armen, camera’s en een algoritme die voorspelt hoe de baan van het geslagen balletje verloopt.

Ontwikkelaar Omron demonstreert met Forpheus hoe geavanceerd het bedrijf is met betrekking tot robotica. En zeg nou zelf, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een potje ping-pong hebben gespeeld tegen een robot?

3. Vector

Vector is een creatie van robotbedrijf Anki. Deze robot is ontwikkelt voor in een huishoudelijke omgeving. Het zou de hond of kat moeten vervangen, of er vriendjes mee worden, al zijn we daar wat twijfelachtig over.

Vector kan het weer voorspellen en je kunt een potje kaarten met deze robot. Het leert namen en kan gezichten herkennen, en als Vector zijn accu bijna leeg is rijdt hij zelf naar de lader om zichzelf op te laden. Het wordt chagrijnig als het verliest met kaarten en wordt blij als de zon schijnt of als je thuiskomt van je werk.

2. Spotmini

Een robothond, zo simpel is het. Als je helemaal klaar bent met al dat kwijl op je bank, of van die kilo’s hondenhaar in je huis dan is Spotmini een uitkomst. Dit vernuftige staaltje robo-dynamics heeft vele robot-liefhebbers met verbazing laten kijken naar de technologie wat erachter zit.

Met Spotmini heeft ontwikkelaar Boston Dynamics een primeur in handen. Het zal de eerste robothond worden die aan consumenten zal worden verkocht. Leuk detail; deze robot kan dansen op Uptown Funk muziek.

1 Aeolus Bot

Als je denkt aan huishoudelijke robots, dan is Aeolus Bot de robot waar je aan denkt. Deze robot is de ideale hulp voor in huis. Het kan wat te drinken uit de koelkast pakken, het huis stofzuigen en jou helpen met zoeken als je je bril kwijt bent. 

Aeolus Bot kan gezichten herkennen en leert praten zodat je een gesprek kunt voeren met deze robot. Gezellig als je helemaal alleen thuis bent. Dus misschien hebben we over een tijd allemaal een robot die ons exact kan vertellen waar de sleutels van de auto liggen.

Meer van dit