HomeWheelsMan bouwt brute caravan van oude vliegtuigmotor!

Man bouwt brute caravan van oude vliegtuigmotor!

De Brit Steve Jones houdt wel van een uitdaging en vond het dan ook wel leuk om een vliegtuigmotor om te toveren in een caravan. Hij is er zo’n 3 maanden mee bezig geweest en schat dat daar ongeveer zo’n 1.000 manuur in zit. Het plan erachter was om lekker samen met zijn vrouwtje en hun twee zoons te kamperen.

De voormalig technicus van de britse Royal Air Force gaf wel toe dat het één van zijn moeilijkste projecten ooit was. Maar al met al is hij ontzettend trots op wat hij gemaakt heeft. De vliegtuigmotor is namelijk voorzien van twee deuren plus een dakraam. Hoewel het allemaal vrij krap is, is er toch voor vier mensen slaapplek aanwezig. Ook is er een klein keukentje ingebouwd en zijn de slaapplaatsen om te klappen in een tafel en bank.

Als het te krap wordt, is het ook mogelijk om een groot deel van de zijkant uit te klappen waardoor er een soort overdekt terras ontstaat. Hoewel het er nu allemaal al erg ruig uit ziet, is Steve nog niet klaar. Hij is namelijk van plan om de buitenkant nog helemaal te gaan schilderen zodat hij terug lijkt op de motor van het originele vliegtuig.

Dankzij een video van de originele caravan, is er veel interesse ontstaan. Schijnbaar zijn er zelfs al mensen die hem willen kopen voor zo’n €27.500,-. Niet gek als je je bedenkt dat het aandacht trekt van zowel de vliegtuig liefhebbers als de caravan liefhebbers. Ondanks de hoge biedingen is Steve echter niet van plan om zijn creatie weg te doen. Zeker de eerste paar jaren gaat hij er gewoon lekker zelf van genieten. Benieuwd hoe het gevaarte eruit ziet? Check dan deze video waarin hij meer uitleg en een rondleiding geeft. Vind je dit nu allemaal iets te krap? Dan zou deze caravan met twee verdiepingen en een dakterras je waarschijnlijk iets meer interesseren.

Op zoek naar meer brute content? Dan kan ik je zeker aanraden om de website SuperDudes eens te gaan bekijken!

Meer van dit