HomeSmartphonesWat is precies een Sim Only abonnement

Wat is precies een Sim Only abonnement

Je hebt er vast weleens van over gehoord, een sim only abonnement. Zoals de naam het eigenlijk al zegt krijg je bij het afsluiten van een abonnement alleen een simkaart. De telefoon regel je zelf. Hierbij kies je het aantal belminuten en databundel. Net als bij elk abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Tevens kies je uit de duur van het contract, één of twee jaar.

De voordelen

Wanneer je tevreden bent met je huidige telefoon, is het slim om te kiezen voor een sim only. De kosten van zijn vaak lager, omdat je geen kosten zijn voor het toestel. Natuurlijk kun je je eigen nummer behouden. Wel vooraf aangeven dat je nummerbehoud wil. Tegenwoordig kun je overal terecht voor een sim only. Er is dus keuze genoeg.

Vergelijken

Blijf je bij je provider of stap je over? Het is slim om te vergelijken. Check je huidige verbruik status, hoeveel belminuten en internetdata gebruik je gemiddeld maandelijks. Op deze manier weet je precies wat je nodig hebt. Kies je voor een Tmobile Sim Only, KPN of Vodafone? Dan heb je direct toegang tot het 4G netwerk.

Welke Sim only of provider kiezen?

Kiezen voor een sim only of provider is voor iedereen persoonlijk. Misschien heb je een favoriete provider of kijk je alleen naar de prijs die je per maand moet betalen. Heb je meer internet nodig? Of onbeperkt bellen? Kies voor een sim only die beste bij jou past. Zodat je in ieder geval binnen je bundel blijft en geen extra kosten hebt. Er zijn veel aanbieders die dit soort abonnementen aanbieden. De ene provider is anders dan bij de andere. Een goedkope of dure sim only is niet altijd beter. Kijk bijvoorbeeld naar de klantenservice. Zijn ze makkelijk bereikbaar als je vragen hebt? Kun je even langs de winkel? Simpele vragen die voor de ene persoon belangrijker zijn dan voor de ander. Wanneer je gaat zoeken op het internet voor een nieuw abonnement met sim only, kom je al snel veel aanbieders tegen. Denk bijvoorbeeld aan Simpel, die gebruikt het netwerk van T-Mobile of Simyo die diensten aanbieden via netwerk van KPN.

Onbeperkt internet

Ben je iemand die van alles doet op zijn telefoon en wil je onbeperkt internet? Ook met een sim only is het mogelijk. Bij KPN noemen ze het Unlimited Data en T-Mobile Unlimited vanaf 35,- Euro p/m.

Sim Only 5G

Na 2G, 3G en 4G krijgen we er een nieuw netwerk bij. Verschillende providers als T-Mobile en KPN zijn bezig met de uitrol van hun 5G netwerk. 5G is sneller dan 4G. Hiermee bepaal je snelheden van 1Gbps. Internetten, gaming, videobellen is sneller en stabieler. Wil je 5G gebruiken en klaar zijn voor de toekomst, heb je een smartphone nodig die het ondersteunt. En een abonnement met 5G ondersteuning. Bij een T-Mobile Unlimited abonnement is standaard voorzien van 5G. Kies je een ander abonnement bijvoorbeeld 10GB internetbundel dan kan je deze upgraden voor € 2 extra per maand. De mobiel abonnementen van KPN zijn standaard met 5G. Net als bij Vodafone Red.

Meer van dit