HomeEntertainmentWauw! Pretpark Legoland komt naar België

Wauw! Pretpark Legoland komt naar België

Het hing al langer in de lucht maar nu lijkt het toch echt te gebeuren! Er komt een gigantisch Legoland Pretpark in België. Iedereen die (vroeger) urenlang speelde met lego zal binnenkort naar België af willen reizen want daar wordt in de toekomst het Legoland pretpark gebouwd!

Er zijn al best een aantal Legoland pretparken in de wereld maar voor ons is de dichtstbijzijnde helaas helemaal in Denemarken (of Duitsland, ligt er aan waar in Nederland je woont). België gaat na Denemarken, Amerika (Californië & Florida), Maleisië, Dubai, Engeland, Japan en Duitsland het achtste land worden met een Legoland pretpark.

yellow red blue and green lego blocks

Het pretpark zal zeer waarschijnlijk gerealiseerd worden door de Belgische entertainment group Merlin Entertainments. Zij kochten namelijk een fabriek in Charleroi op. Hier zou ongeveer zo’n 70 hectare ruimte zijn om een nieuw pretpark op te bouwen. Daarmee zal het direct het grootste pretpark van België gaan worden. Ter vergelijking hebben ze in België nog Bobbejaanland (30 hectare) en Walibi (55 hectare).

Hoewel Legoland niet het meest extreme attractiepark zal zijn, is er maar zat te beleven! Je kunt je ogen uitkijken naar complete lego gebouwen. Daarnaast zijn werkelijk alle attracties op basis van lego gebouwd. Zo kun je lekker op je gemak in een legobootje varen maar je kunt ook vol gas een lego achtbaan in!

Het kan nog een tijdje duren voor het park ook echt opengaat want de bouw laat nog wel eventjes op zich wachten. Ben je nou benieuwd wat je straks bij onze zuiderburen kunt verwachten dan raad ik je aan om het onderstaande filmpje te kijken. Naar verwachting zal het park in België hier het meest op lijken. Ben je dol op bijzondere attracties? Dan moet je ook zeker eens kijken naar deze lifesize Mario Kartbaan!

Er is ook een Legoland Dubai maar naar verwachting is het daar net allemaal even een stukje extravaganter gedaan. Dankzij het tropische klimaat is het namelijk mogelijk om er een compleet waterpark bij te openen…

Meer van dit