HomeSmartphonesWhatsapp: je kunt straks app berichten bewerken die al zijn verzonden!

Whatsapp: je kunt straks app berichten bewerken die al zijn verzonden!

Als we de geruchten mogen geloven dan hoeven we ons binnenkort geen zorgen meer te maken over impulsieve berichtjes naar ex-geliefden, te flauwe grapjes naar collega’s, en seksueel getinte opmerkingen die je per ongeluk naar je moeder hebt verstuurd. Whatsapp komt namelijk naar verluid met een ‘bewerken na verzenden’ functie.

Bewerken na verzenden functie

Als we snel zijn dan kunnen we nu nog onze beschamende apps alleen nog verwijderen. Maar de ‘bewerken na verzenden’ functie is een veelgevraagde feature die waarschijnlijk ingevoerd gaat worden. Dat wil zeggen dat je appjes met spelfouten en vage smiley’s nog kunt herstellen nadat je ze hebt verstuurd. Op deze manier hoef je het gesprek niet te verpesten met allemaal herstel-appjes.

Whatsapp heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn wel degelijk aanwijzingen dat deze functie uitgerold gaat worden. De chatdienst heeft wel al eerder gewerkt aan deze functie, maar besloot hem uiteindelijk toch niet door te voeren. Website WABetainfo laat weten dat het de functie in een vroege versie van de app heeft gezien. Whatsapp had een goede reden om de functie toch niet uit te rollen.

whatsapp smartphone

Aanpasbaarheid van Whatsapp-berichten heeft risico’s

Twitter heeft namelijk een strijd van tien jaar gestreden tegen het bewerkbaar maken van tweets. Dat hebben ze niet zonder reden gedaan. Het is een maatregel dat ervoor zorgt dat je niet jaren na het plaatsen van een tweet deze nog eens aanpast. Het gevaar zit in de discussie die rondom zo’n tweet los kan barsten. Na lang aandringen heeft de dienst het toch mogelijk gemaakt.

Je hebt echter maar een korte tijd om de tweet te veranderen. Whatsapp heeft geleerd van deze strijd, en heeft daarom de veranderings-functie nog niet toegepast. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. Verwacht wordt dat de app-dienst deze functie op dezelfde manier als Twitter aan gaat bieden, namelijk een beperkte tijd voor het veranderingen van de verstuurde app.

Er zitten regels aan het bewerken van appjes

Alles wat je op Whatsapp schrijft kan worden opgeslagen als back-up, dus ook de berichten die je hebt verstuurd voordat je deze bewerkte. Terug in de tijd gaan om appjes te bewerken kan grote gevolgen hebben, dus daarom zijn dit soort diensten diensten geen voorstander van deze functie. Een tijdslimiet voor het bewerken van verstuurde berichten is dus bijna een zekerheid als deze feature beschikbaar wordt.

Daarnaast gaan er geruchten dat de app-dienst werkt aan een functie die verwijderde berichten weer terug kan halen. De vraag is hoe dat dan zit met de privacy, want die heeft Whatsapp naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. Het zou dan wel gaan om berichten die je zelf hebt verwijderd. Ook hier is nog geen bevestiging van, maar ook deze functie zit in de vroege testversie van de app.

whatsapp phone

Meer van dit