HomeSmartphonesWist je dat jouw iPhone een geheime knop heeft?

Wist je dat jouw iPhone een geheime knop heeft?

Tegenwoordig is onze smartphone een ware alleskunner. Vooral op sociale media kun je de leukste momenten delen met de hele wereld. Hoewel de meeste mensen wel bekend zijn met de beroemde iPhone, is er toch een functie die de meesten ontgaat. Deze functie is zo geheim dat zelfs iPhone-experts er geen weet van hebben.

De geheime knop

Laten we eerst duidelijk maken waar die knop zich bevindt. Ok√©, toegegeven… het is niet echt een knop waar je op kunt drukken. Eigenlijk is het meer een speciale functie waar je een tikje op kunt geven. Je kunt namelijk op de achterkantvan jouw iphone tikken om een actie uit te voeren. Je kunt zelf instellen welke actie je iPhone moet uitvoeren wanneer je erop tikt.

Om die geheime functie aan te zetten, gaan we even naar de instellingen. Tik op ‘Toegankelijkheid’ en scroll naar beneden tot je ‘Aanraken’ ziet. Zodra je daar bent, tik je op ‘Tik op achterkant’. Kies nu de gewenste actie die je iPhone moet uitvoeren. Wil je iets persoonlijks laten gebeuren? Geen probleem! Activeer de Opdrachten-app van Apple, tik op het plusje en selecteer ‘Voeg taak toe’. Beschrijf wat er moet gebeuren, verander de naam en tik op ‘Gereed’.

Meer handige trucs

Je geliefde iPhone zit boordevol handige snufjes die het leven een stukje simpeler maken. Maar wist je dat er nog een heleboel geheime functies zijn die niet iedereen kent? Wij hebben er een paar voor je verzameld, zodat jouw iPhone-ervaring vanaf nu nog beter wordt.

De iPhone heeft zoveel handige snufjes! Een voorbeeld daarvan is het scannen van documenten via de notities. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld het scherm kleiner te maken. Dit kan handig zijn als je van die mini klauwtjes hebt. Dit zijn slechts twee van de vele handige functies van een iPhone. Op het internet kun je je laten inspireren door alle andere handige trucjes die je kunt doen met je iPhone.

Meer van dit