HomeEntertainmentGamingDocumentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of!

Documentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of!

Vandaag viert Codemasters de lancering van F1 2020. Dit is de officiële videogame van het 2020 FIA Formule 1 Wereld Kampioenschap. Hij is gemaakt voor de PlayStation 4 , de Xbox One-familie, Windows PC (DVD en via Steam), en Google Stadia. De lancering wordt gevierd met de documentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of. In deze documentaire is te zien hoe Codemasters in een jaar tijd het circuit van Zandvoort in de gloednieuwe game implementeert.

De game brengt twee nieuwe circuits. Deze zijn het circuit van Hanoi en natuurlijk de baan van Zandvoort. Daarnaast hebben ze My Team toegevoegd waardoor je zelf een nieuw team kan starten. Ook zijn er vele verbeterde opties op en buiten de baan toegevoegd waardoor het nog meer zou moeten voelen dat je op de echte weg rijdt. Daarnaast zien we de herintroductie van split-screen. Uiteindelijk zijn er heel veel verbeteringen en niet voor niets ligt de game dan ook op koers om een van de hoogst beoordeelde titels van het jaar te worden.

De documentaire, een race tegen de klok

In de documentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of, is exclusief te zien hoe Codemasters te werk gaat. Je ziet hoe alles op alles wordt gezet om het vernieuwde Circuit Zandvoort in de game F1 2020 te implementeren. Met anekdotes van oud F1-coureur Jan Lammers en Hans Hugenholtz jr, krijgen kijkers in de documentaire unieke beelden te zien over het ontstaan van Circuit Zandvoort. Bovendien geeft Lee Mather, Franchise Game Director van Codemasters een exclusief kijkje in de keuken bij de gameontwikkelaar. Met deze niet eerder vertoonde beelden van de gameontwikkelaar krijgen kijkers te zien hoe Codemasters de uitdaging aangaat om binnen een jaar tijd naast Hanoi Circuit ook het vernieuwde Circuit Zandvoort te digitaliseren.

Wil je de game nou uittesten in een échte simulator en race? Check dan eens dit artikel waarin je met 60 man tegelijk in een grote zaal kunt racen!

 

Meer van dit