HomeGadgetsMet deze 'gadget' is jouw autoruit binnen no-time ontdooit!

Met deze ‘gadget’ is jouw autoruit binnen no-time ontdooit!

De grootste ergernis aan de winter is voor veel mensen het moeten krabben van de autoruiten. Ik ken eigenlijk niemand die het leuk vind om te doen. Om die reden leek het ons slim om eens te kijken naar de beste oplossing om het ijs op jouw autoruit te ontdooien!

Voorkomen beter dan genezen

Voorkomen is eigenlijk áltijd beter dan genezen. Om die reden ben je dus ook het best af om gewoon een anti vries ijsdeken op de ruit te leggen. Deze van bol.com is daarvoor een goede oplossing want hij is makkelijk vast te maken dankzij magneten. Zo zit je ook niet te klooien met de ramen die open en dicht moeten.

Autoruit ontdooien

Als de ruit dan toch bevroren is, zijn er een aantal oplossingen. De meest bekende is het krabben van de ruit met een ijskrabber. Een guur taakje dat je áltijd in de kou staat te doen. Er zijn verschillende ijskrabbers die claimen dat ze wonderen verrichten maar het blijft uiteindelijk gewoon een ijskrabber. Geen optie meer dus!

autoruiten ontdooien

Maar wat werkt nou wel? De makkelijkste optie is de ontdooispray van bijvoorbeeld HG. Je sprayt dit gewoon simpel op jouw ruit en het ijs trekt als sneeuw voor de zon weg. Helaas kan dit aan het einde van de rit een prijzige optie zijn omdat het in ons koude kikkerlandje de hele winter kan vriezen.

De oplossing

De oplossing? Water! En dan bedoel ik niet een het overgieten van de autoruiten met een volle emmer water maar gewoon een boterhammenzakje met lauwwarm water. Het is heel simpel, je vult een zakje water en smeert het zakje gewoon over de autoruit. Zorg wel dat je dan de vochtige ruit meteen even droog maakt zodat het niet weer gelijk vast vriest.

Let er ook even op dat je het water niet te warm maakt. Een snelle verandering in koud naar warm kan er namelijk voor zorgen dat je jouw ruit laat springen. Het water in het zakje moet dus eerder koud zijn dan warm ;-). Benieuwd hoe dat er in de praktijk uit ziet? Check dan eens onderstaand filmpje!

Meer van dit