HomeGadgetsGadget van IKEA maakt van iedere meubel een draadloze oplader

Gadget van IKEA maakt van iedere meubel een draadloze oplader

IKEA komt wederom met een gadget waar we enorm blij van worden: de Sjömärke. Deze Sjömärke is een draadloze oplader voor de smartphone die je aan bestaande tafels, planken en/of bureaus toevoegt. Uiteraard kun je ook meubels bij IKEA kopen die zo’n handige oplader hebben ingebouwd. De Sjömärke is een innovatie waar we het warm van krijgen.

Daadloze oplader: de Sjömärke

We kwamen via via deze oplader tegen op de website van IKEA. Het product moet nog officieel aangekondigd worden, wel kunnen we al het een ander over de oplader vertellen. In Amerika is de oplader al te koop en kost 40 dollar. Dit zou betekenen dat de oplader rond de 34 euro in Nederland zal gaan kosten.

Maar hoe werkt de oplader? Je kunt de Sjömärke onder jouw bureaublad, plank of tafel plakken. Daarna werk je het draadje van de stekker weg en maakt hem vast met schroeven of tape. Je kunt vervolgens jouw telefoon, tablet of EarPods aan de andere kant leggen en opladen maar! Dit zijn mega mooie innovaties!

Handige draadloze oplader

De oplader kun je gebruiken bij een normale dikte hout of plastic. Acht millimeter is de aangeraden afstand tussen oplader en het apparaat. De kabel die IKEA meelevert is 1,82 meter lang, je hebt dus waarschijnlijk genoeg ruimte als je het niet te gek maakt.

Via een LED-lampje aan de buitenkant van de oplader kun je zien wat de status van opladen is. Daarnaast is er een energie en warmtemeter voor de veiligheid. De verwachting is dat de Sjömärke vanaf oktober bij IKEA Nederland in de schappen zal liggen.

Update: het product is nu al hier te bestellen via IKEA.COM

Meer van dit