HomeEntertainmentGamingTerug naar toen met de Commodore C64 mini

Terug naar toen met de Commodore C64 mini

Tegenwoordig komen er steeds meer spelcomputers van vroeger terug op de markt. Deze consoles worden in een nieuw jasje gestoken zodat ze makkelijk op de technologie van nu aangesloten kunnen worden. Zo ook dé gadget uit de jaren 80: de Commodore C64, die nu in een mini versie opnieuw op de markt is verschenen. De Commodore 64 staat te boek als de bestverkochte homecomputer uit de jaren ’80.

De Commodore was in die tijd echt iets unieks. Het was namelijk een computer waar enorm veel spellen op te spelen waren. De vraag was ontzettend groot en steeds meer mensen namen er eentje in huis. De echte klassieke spellen als Uridium en Paradroid zorgen er voor dat mensen urenlang achter de computer bleven hangen.

commodore 64 mini

Bevat al je favoriete games!

Net zoals Nintendo de NES en de SNES vernieuwde, is er nu ook een nieuwe Commodore C64 mini! Hij geeft je toegang tot de 64 meest populaire spellen die er toen gespeeld werden. Hij is daarnaast zeer eenvoudig aan te sluiten op vrijwel iedere TV en de Joystick van toen zit er natuurlijk ook bij. Het meest vernieuwende aan de Commodore 64 mini is dat je alle spellen nu in full HD kan spelen. Ook kan je nu je voortgang opslaan en hoef je dus niet iedere keer helemaal opnieuw beginnen als je het console afsluit.

commodore c64 mini

Mocht je overigens helemaal niet overweg kunnen met de joystick, dan kun je via de nieuwe USB-poorten makkelijk het toetsenbord aansluiten. Doordat er twee poorten zijn, is het zelfs mogelijk om multiplayer games te spelen. De Commodore C64 mini is voor maar €47,99 te koop bij bol.com en zorgt er voor dat je weer uren lang verzekerd bent van speel plezier. Beleef snel weer de oude tijden en dat heerlijk nostalgische gevoel! Ben je nou nog steeds niet helemaal overtuigd? Check dan eens het filmpje hieronder waarin de Commodore c64 mini wordt besproken en getest!

Meer van dit