HomeEntertainmentDit is hoe de nieuwe Efteling attractie Danse Macabre eruit gaat zien

Dit is hoe de nieuwe Efteling attractie Danse Macabre eruit gaat zien

Het Nederlandse attractiepark de Efteling heeft het ontwerp van het buitengebied van de nieuwe attractie onthuld. Het gebouw is ontworpen om op te gaan in de omgeving van het park en zal dienen als wachtruimte en horecagelegenheid voor de nieuwe attractie. Het ontwerp is geïnspireerd op de middeleeuwse dans van de doden, ook wel bekend als de “Danse Macabre”.

Danse Macabre in de Efteling

De Efteling heeft onthuld hoe het gebied rond de nieuwe attractie Danse Macabre eruit gaat zien. De attractie maakt deel uit van het themadeel Huyverwoud in het Anderrijk. Er zullen ook verschillende horecalocaties, toiletten en een souvenirwinkel gerealiseerd worden. De wachtrij van Danse Macabre komt te liggen aan het Abdijplein, gelegen naast de familieachtbaan Max & Moritz en tegenover wildwaterbaan Piraña.

Het gebouw van Danse Macabre wordt vormgegeven als een vervallen abdij. Het is bereikbaar via een grote houten brug. De attractie zelf bestaat uit een draaiende en kantelende schijf met zes draaiende koorbanken erop. Het complex bevat ook een speciale entertainment act met een raadselachtig draaiorgel. Dat muziekinstrument lijkt een blijvertje te zijn en heeft een plaats gekregen op het ontwerp van het buitengebied.

Themagebied

Schuin tegenover Danse Macabre komt een nieuw gebouwtje te staan dat de titel ’t Koetshuys draagt. Even verderop verrijst een groter bouwwerk met drie verschillende functies. Het gebouw is deels afgebrand en half ingestort en heet De Laetste Hoop. Holle Bolle Gijs blijft behouden en krijgt naar verwachting een andere papiervreter die past bij het thema van Danse Macabre.

Alvast een idee krijgen van het gebied, thema en de attractie? Check dan eens deze nieuwe teaser van de Efteling!

Meer van dit