HomeTechLEGO-fan ontwerpt model Efteling-attractie De Vliegende Fakir

LEGO-fan ontwerpt model Efteling-attractie De Vliegende Fakir

Een LEGO/Efteling fan heeft een gedetailleerd model gemaakt van attractie De Vliegende Fakir uit de Efteling. Wij kunnen met zijn ingenieuze bouwplannen en bestellijst nu zelf ook deze iconische attractie in LEGO nabouwen. Het is niet de eerste keer dat Vlaming Dave Lancel een tafereel uit het pretpark heeft nagebouwd. Wij geven graag wat aandacht aan dit sprookjesachtige nieuws.

Efteling-attractie nagebouwd in LEGO

Het sprookje van de vliegende fakir wordt in de Efteling uitgebeeld door middel van twee Perzische paleistorens die aan weerszijden van een serene tuin staan. In de tuin staat een perk vol met tulpen, en in het midden ligt een vijver met een goudkleurige fontein. De fakir zweeft op een vliegend tapijt tussen de twee torens heen en weer. Lance (beter bekend onder de naam Operateur) heeft dit weergaloos nagebouwd.

Bij de echte attractie worden kabels gebruikt om de fakir heen en weer te laten ‘zweven’. Operateur heeft in het LEGO-model gebruik gemaakt van twee doorzichtige stokjes, die hij aan de achterste muur heeft bevestigd. De LEGO/Efteling-fan heeft eerder attracties nagebouwd, zoals het sprookje van Hans en Grietje en De Rode Schoentjes. Hij bouwde recent ook de schachttoren van Baron 1898 na.

Bouwplannen en LEGO-stenen van Vliegende Fakir

De Vliegende Fakir is tot nu toe wel de grootste set die Operateur heeft ontworpen en gebouwd. Wij kunnen de set nu ook bouwen, want hij heeft de bouwkaart en de bestellijst voor de steentjes op zijn website gezet. Deze kun je voor 7 euro downloaden. Dat is een koopje, maar je moet er wel rekening mee houden dat het aanschaffen van de steentjes qua prijs niet onderdoet voor een LEGO-set van Star Wars.

De set bestaat uit totaal 4290 steentjes. De ontwerper verwacht dat de aanschaf van de steentjes via LEGO-bestelsite BrickLink zo’n 400 euro gaat kosten, maar dan heb je wel een unieke set in huis die maar weinig mensen hebben. Vooral de liefhebbers van de Efteling kunnen hun hart ophalen bij deze set. Het is ook leuk om weg te geven als kerstcadeau, dat is eens wat anders dan een balzak-achterlicht. Hou er wel rekening mee dat het uren bouwplezier op gaat leveren. Succes!

Meer van dit