HomeEntertainmentEen ritje door de Vliegende Hollander met de lichten aan

Een ritje door de Vliegende Hollander met de lichten aan

De Vliegende Hollander is in vrij korte tijd misschien wel de meest populaire attractie van de Efteling geworden. Het is één van de weinige attracties waarin het nog enigszins leuk is om in de rij te moeten staan. Er is flink aan de beleving van de attractie gewerkt en dat werpt zijn vruchten behoorlijk af. Zélfs wanneer de lichten aan zijn.

De Vliegende Hollander met de lichten aan

De Vliegende Hollander is een attractie de een soort combinatie is van een walktrough, darkride en een achtbaan. Er is hard gewerkt om bezoekers de beleving te geven van een spookschip. Het verhaal van de Vliegende Hollander gaat over de hebzuchtige Willem van der Decken, die op eerste paasdag 1678 in de dikke mist vertrok, maar niet meer terug kwam.

Zijn schip veranderde in een spookschip dat gedoemd was om voor eeuwig op de zeeën te blijven varen. Die hele beleving is goed mee te krijgen in de attractie en dat komt vooral door de ambiance er omheen. Die ambiance wordt dan weer gecreëerd door licht en geluid maar zelfs als de lichten aangaan en het geluid uit, blijkt het een prachtige attractie!

Meer van dit